Nevelrit [17 mei '14]

Geschreven door Michael op . Gepost in Ritverslagen

Nevelrit-siteNevel rit Zat. 17 Mei 2014
Onze 1ste zaterdag rit van het jaar , mijn vrouwtje had het druk met de verantwoordelijke voorbereidingen van het jaarlijks schoolfeest bij ons in Lutselus. Zodoende waren we niet van plan mee te rijden , gelukkig werd ik samen met Swa , uitgenodigd door onze Cadillac dokter Wilfried; afspraak 08.30.h. in Hamme. Van timing gesproken : bij aankomst staat onze gastheer reeds klaar aan de geopende garagepoort , ik parkeer hier mijn Kia voor vandaag. De vanille gele 1969 staat uitnodigend te ronken , startklaar voor zijn rit naar Drongen. Dit wordt gelukkig weer een stralende zonnige dag ! We zijn met 23 ingeschreven wagens, Marc & Michael onze inrichters v/d nevelrit zijn tevreden met het resultaat. Na de koffie zijn we samen op weg door de vallei van oude kale & de poekebeek in het land van Nevele, schoon… schoon ; zou onze afwezige voorzitter zeggen. Maar die zit met zijn lief Lief ergens op krappe Franse wegen te cruisen met ne mobile-home … als dat maar goed komt !?

( cadillac maakt toch geen Mobile-Homes )


Nevelrit-site2Nu genieten mensen van de mooie natuur in Drongen & Mariakerke. Nadat we langs het aardbeiendorp Landegem zijn gepasseerd stoppen we met lege magen bij restaurant  “De Notelaer “ .

Hier wordt ons de echte Gentse waterzooi geserveerd of Gentse stoverij ( stoofvlees in Limburg ) of een heerlijke vlees & visschotel , ja da smaakt hé ! Alweer tijd om van gang te gaan … Vooruit ik wil nog meer van die Gentse omgeving bewonderen… Na een korte rit komen we aan in Bachte Maria Leerne , vooral bekend dankzij z’n bekende jeneverstokerij Filliers.

Gesticht annoo 1880 , nog voor dat men kon beginnen met Cadillacs te rijden hé ! Na een kort bedrijfs filmpje , mochten we al de koper ketels , en rijen grote bokalen met vruchten in bewonderen. De bottelarij , het magazijn met al zijn eiken vaten vol soorten jenevers en wisky ! Maar zeg , wij willen proeven hé ! En ja 10 op 10 , het was lekker, de graan jenever, de advocaat, de fruit jenever, enfin het werd al wat gezelliger en luidruchtiger in het degustatie lokaal van Filliers. 1 ding is heel zeker , we zullen ongetwijfeld nog veel proeven achteraf , als onze drank kast is bijgevuld .

Tijd dat we terug de baan op gaan voor dat we het wettelijk toegelaten promille gehalte met z’n allen gaan overschrijden ! Ik en Swa hebben geluk met onze privé chauffeur ; dat maak je ook niet alle dagen mee ! Naast mooie landhuizen , villa’s , ja zelfs kastelen passeren we , ik droom weg op de achterbank van Willys Eldorado ; waarom win ik de lotto toch niet …
We passeren Poesele , Hansbeke , Bellem , en zo richting ons einddoel in Ursel naar het domein “Drongengoed” hier zij 500 hectare bos om te ontdekken ,te voet of met de velo, reden om zeker nog eens terug te komen !
Na deze natuur rit door het Oost-Vlaamse land van Nevele parkeren we aan onze eindstop “het Jagershof “.

Nevelrit-marcGeen jagers te zien in de hof , tenzij stoelen & tafeltjes jagers. We maken gebruik van het terras voor de volle 100 % ,van muur tot muur worden tafels & stoelen achter elkaar geschoven tot 1 lange rij. Het lijkt wel een familie tafel op een communie feest ! De garcons kijken ervan op, ja dit is nu onze Cadillac familie , die hoort samen te zitten !! Marc & Michael, de rit was heel knap in elkaar gestoken, ben weer verheugd dat ik het kon mee beleven ! Nevelrit-de drie
Hartelijk dank voor weer een mooi dag.
Tijd om de innerlijke mens te gaan versterken , we rijden terug naar Hamme . Tijdens onze avondmaaltijd hebben we het weer over ons bestuur dat gaat stoppen , en dat er nog steeds geen kandidaat bestuursleden zich hebben aangemeld ! Mensen, hier mag toch geen plots einde aan komen in December ! Aub twijfel niet langer en laten we de handen in elkaar slaan om dit nieuw bestuur boven het doopvont te kunnen houden op 30 November.
Geef U op , samen kunnen we dit aan .

 

 

Ik kan me echt geen mooier verjaardags geschenk voorstellen op de ledenvergadering !


23.00.h. voorbij ik parkeer mijn Kia weer in zijn slaapplaats. Hopende dat er nog vele ritten mogen volgen ! Tot in Utrecht …

André.  

Voor de knappe foto's, klik hier.

 
Lid worden

vzw Cadillac LaSalle Club Belgium
Rodenbachlaan 38
3590 Diepenbeek
Tel: +32 (0) 497 77 72 69

Onze sponsors

logo transport Verschure   

    Aditec              

 

Sponsoring lidkaarten:  BAMOKO