Dutch Driving Tour

Geschreven door Michael op . Gepost in Ritverslagen


DuchDring-001Nou … moe … , ik zou eigenlijk weer in superlatieven moeten schrijven over deze “super dag “ net als in 2009 toen we reeds een keer te gast waren bij ‘ VAN OS IMPORTS ‘ .

Dat was ook een dag die voor altijd in mijn geheugen gegrift staat ( en niet alleen in de mijne ) jammer dat het geheugen al wat begint af te nemen in kwaliteit, Floor & Marja , jullie zullen dit toch om de 5 jaar moeten herhalen hoor ! Vaderkes-dag , in België toch althans; we noteren iets voorbij tienen, ik zie iedereen genietend smullen van de aangeboden zoete lekkernijen van Amerikaanse oorsprong, ja zelfs onze kranige Henry kan zo’n donut wel appreciëren.

Zelfs voor mezelf als diabetes patiënt zijn er speciaal suikervrije donuts enz. voorzien, dus ik geniet volop mee ; van al die blije gezichten. Tof toch dat leden ( uit Nederland nota bene ) dit alles zomaar aanbieden aan hun Cadillac- familie ! Onze blauwe Eldorado had met een geweldige tumor af te rekenen aan de zijkant van zijn voorste band , ( hij stond op ontploffen ! ), zodoende waren we genoodzaakt met ons dagdagelijks KIA vervoermiddel af te zakken naar Benschop , 179 km verwijderd van mijn Limburgse bedstee .

                                    Floor Marja-001

Gelukkig mochten we tijdens de Dutch Driving Tour, vorstelijk meerijden met Paul & Claire in hun mooie 1947 cabriolet , alweer een extra belevenis hoor ; die door ons 3 zeer werd gesmaakt. Als ( Belgische ) royalty’s zwaaiden we naar hartenlust statig naar al die verwonderde kaassnoepers langs de mooie landelijke wegen .

Wat kan je hier nog meer vertellen , was je er niet bij .. ( je mag wel naar de foto reportage kijken ) dit was weer echt een vakantiegevoel dat je overkwam ; een echte battery charger die rit . 2 uur lang ( kort ) genieten , relaxt in een 47’ met Paul vakkundig aan het stuur en Claire verantwoordelijk voor de correcte navigatie , ritmische Cubaanse muziek op de achtergrond ; alleen mijn glas rum en een echte Cubaanse cigarillo ontbraken nog om dit compleet te maken .

s’Middags werden we verwend door Marja met een heerlijk glaasje vino en een warm hapje, dit onder een stralende zomerzon . Na de gesmaakte hot-dog en het artisanaal ijsje , reden 2 “real American school busses” , “a white and yellow one” de oprit op. Imposant en ja weer “ something special” om mee te maken . Die Floor die weet wat genieten is hé !DuchDring-002

Gewoon geweldig toch, om in een echte replica schoolbus te mogen mee cruisen richting Utrecht , in de gele voorop rijdende bus werd al vlug een tandje ( of gebit ) bijgestoken. Cris & Floor zongen al kloppend op de tafeltjes deze schoolreis naar hogere sferen , opmerkend dat het er in die witte bus achter ons iets minder uitbundig aan toe ging ! LEUT alom natuurlijk , de camera ontbrak hier wel degelijk , dit was memorabel entertainment . Utrecht nodigde uit : de aparte grachten ( kanalen ) met al die terrassen “ allen daar heen “ .

Je bent werkelijk in een ander land en dit maakt het voor mij toch wel speciaal , water is sowieso rustgevend . Een niet te versmaden boottocht is als de kers op de taart en je kreeg er ook nog wat rijke geschiedenisles bovenop . De tijd in Utrecht was te beperkt , misschien toch nog eens terug keren . We sloten deze toffe dag af met een fantastisch gegrilde Argentijnse biefstuk op ons bord, begeleid door een frisse Chardonnay ( of 2 ). Dit is weer een aanrader van formaat , gezeten in de ondergrondse gewelven van Utrecht.

Graag had ik van mijn pousse café genoten op het buiten terras langs het kabbelende water , maar een dubbeldekker wachtte ons reeds op onder de grote theepot iets verderop. Deze te korte dag was helaas voorbij ! Ja mensen, de talrijke opkomst zal wel gewaardeerd worden door de familie Van Os, net als deze vakantie-dag, die ons door hen werd aangeboden .

HARTELIJK DANK aan Marja & Floor, voor de perfecte organisatie.

Wij keerden terug naar ons hotel om vervolgens op maandag het dorp in Vianen en IJsselmeer nog te bezoeken. Nederland is kortbij, toch is er nog zoveel te ontdekken in dit gastvrij land .

We hopen dan ook nog dikwijls terug te keren.

Tot op de “Waterfront“ rit , benieuwd of de Simple Minds er ook zullen zijn ? In deze club lijkt (voorlopig toch nog) bijna alles mogelijk te zijn !DuchDring-156

Er wacht het nog nieuw samen te stellen bestuur een zware uitdaging !


Uw verslag gever.
André BOSCH

Klik hier om naar de foto's te gaan kijken.

 
Lid worden

vzw Cadillac LaSalle Club Belgium
Rodenbachlaan 38
3590 Diepenbeek
Tel: +32 (0) 497 77 72 69

Onze sponsors

logo transport Verschure   

    Aditec              

 

Sponsoring lidkaarten:  BAMOKO