Grensroute [ 3 aug '14 ]

Geschreven door Michael op . Gepost in Ritverslagen

Grensroute 3aug14-001Onze Ludo en vrouwtje Lief, vroegen of ze met ons mochten meerijden, omdat ze hun zwarte Cadillac [ Black Beauty] hadden uitgeleend aan Swa en Diana. Als dat geen vriendschap is, dan weet ik het niet meer !

De Golden Eye [nieuwe aanwinst van hun] stond met panne.
Dus pikten wij hen op in Retie, tegen kwart voor negen. Goedgemutst reden we het nieuwe avontuur tegemoet, de Dames voorin en de Mannen eens op de achterbank !
Gelukkig had Ludo zijn tablet bij, dus kon hij de GPS raadplegen voor de laatste kilometers, die leidden tot het startadres naar de bakkersmolen te Elingen.
Daar moesten we via het achterpaadje, zacht rijdend, (omdat anders het stof in onze oren vloog), naar de Molen rijden. Daar werden we vriendelijk ontvangen door Kris Borguinon en zijn naaste familieleden.


Grensroute 3aug14-074Er zaten al heel wat leden gezellig op het zonneterras boven van deze prachtige locatie. Nadat iedereen vlot had geparkeerd, kregen we een uitgebreid ontbijt voorgeschoteld door de familie (Borguinon). Mama stond achter het mini-toogje te helpen en broer werkte achter de schermen, liet ik me vertellen.
Keuze genoeg, kwestie soorten broodjes en beleg; sandwiches (reeds beboterd!), croissants, wit en bruin brood, krentenbrood, suikerbrood en ook mini soesjes en als beleg kaas, vleeswaren, verschillende confituursoorten, choco-en speculaaspasta enz.

Koffie en thee en fruit- en frisdrank werd ons ook aangeboden.
En dat allemaal gratis ! en voor NIETS ! en zo maar voor ons ! gewoon voor onze club !!!!!! Ongelooflijk, maar toch waar !!!!!
Dat vroeg om een verrassing, en het bestuur had een inzameling bedacht van iedere deelnemer, en na een enthousiast applaus van de clubleden, werd Kris en zijn familie bedankt met een mooi Cadillac boek.

 


Rond kwart voor 12u vertrokken we dan voor de eerste etappe. De zon scheen en het was eigenlijk al best warm. We kwamen langs mooie boerderijen en het landschap glooide lichtjes. We moesten even een moeilijk kruispunt in Pepingen oversteken maar het lukte! De stoet trok verder via velden, en wat opviel was dat in deze streek weinig koeien te zien zijn maar wel allemaal stieren. Waarschijnlijk voor de vleesteelt ? OF………..??????????


Via Pepingen, Halle, Bellingen, Heikruis en Edingen kwamen we uiteindelijk op het marktplein van Geraardsbergen. De rommelmarktkramers waren nog even bezig met het opruimen, maar de Cadillacs konden toch één voor één geparkeerd worden.
Er was veel belangstelling voor de wagens en er werden vele foto’s genomen door de mensen ter plaatse.
Geraardsbergen staat bekend om zijn 3 M’s; de Muur, Manneke Pis en mattetaartjes !


Nu kon iedereen een vrije keuze maken uit de horecazaken daar. Wij zaten met een groep vlakbij het Ardeense ‘manneke Pis’, en Rudi (Ponseele) vond het wel knap dat hij (manneke Pis natuurlijk) zo goed kon mikken in dat waterbassin! De nodige schuine moppen zorgden weer voor schaterlachen, tussen pot en pint en eventuele snack, dit alles geheel vrijblijvend.
De moedigen onder ons konden tegen 14u45 de Muur van Geraardsbergen beklimmen. Wel met paraplu’s, want de weergoden vonden niet beter om ons een fikse regenbui te bezorgen.
De muur van Geraardsbergen is een steile berg van 500m (20% stijgingsgraad), die wielrenners van de Tour, maar ook recreanten beklimmen. Deze berg leidt tot de muur en het kleine kerkje met gedenkplaten betegelde binnenmuren en een mooi, ingekaderde (Barokstijl) Madonna.

Grensroute 3aug14-126
De afdaling bleek iets riskanter voor een paar hooggehakte Dames, vanwege het slipgevaar. Maar iedereen kwam behouden en opgelucht weer beneden. Wel jammer voor een jonge vrouw, die met haar fiets tegen de vlakte ging op het natte marktplein. Hulp werd snel aangeboden en ons Lief heeft een tijdje wat ijs (van de vriendelijke cafédame) tegen het meisje haar hoofd gehouden. De Dokter werd voor alle zekerheid toch maar gebeld.
Rond 15u30 was het vertrek gepland en toen de laatste ‘ genieters ’ beneden arriveerden, konden we aan het 2e gedeelte van de rondrit beginnen. Of toch niet ? De wagen van Sjaak en Ria startte niet ! Maar onze voorzitter zou onze voorzitter niet zijn, indien hij hier niet zou ingrijpen, dus haalde hij zonder aarzeling uit het koffer van onze Caddy, zijn supercharger tevoorschijn! Piece of cake, dus we konden we vertrekken…
Dit gedeelte liep langs kleinere wegen en veel lokale mensen riepen complimenten en zwaaiden. De route liep via Lessines, Brussel, Ghislenghien en uiteindelijk naar Halle.
Met zicht op de Basiliek, parkeerden we onze Cadillacs en wandelden we naar de markt. Het gereserveerde café bleek een stroompanne te hebben dus moesten we naar de overkant, in La Madonna Nera. Daar heerste even een chaotische regeling en werd er van voor naar achter gelopen en uiteindelijk gingen er een hoop mensen op het terras zitten en enkelen binnen. Het personeel was onnodig gestressed en soms zelfs onvriendelijk maar ik hoop, dat dit niemand echt stoorde.
En, na een heerlijke pizza of canneloni, een dessertje, een ijscoupke of iets anders ? ja hoor, dat ging er nog net bij.


Na nog een paar drankjes kwam het einde weer helaas in zicht, en na veel geknuffel kon ik het niet laten om met mijn vettige, felrode lippengestifte mond, frontaal 2 mannen aan te ‘vallen’ (Rudi en Willy). Ludo had ik al in Geraardsbergen een vettige rode zoen op zijn voorhoofdje gegeven (staat op de foto). Big smiles!
Maar het laatste woord was voor Yorkie, het hondje van Fabienne Ponseele, niet iedereen zal het gezien hebben, maar het vrouwtje had haar garderobe aangepast aan het leibandje van haar hondje! (of was het andersom?)
Er zijn nu éénmaal mensen die op details letten ja.


Met grote voldoening reden we met Ludo en Lief terug richting de Kempen. We reden achter Swa en Diana en vroegen hoe het voelde voor Ludo en Lief om achter hun eigen Cadillac te rijden hahaha.


CHEERS !
                  Piroska,

                                                                      Klik hier om de foto's te zien.                                                                                                 

Grensroute 3aug14-006Grensroute 3aug14-005

 
Lid worden

vzw Cadillac LaSalle Club Belgium
Rodenbachlaan 38
3590 Diepenbeek
Tel: +32 (0) 497 77 72 69

Onze sponsors

logo transport Verschure   

    Aditec              

 

Sponsoring lidkaarten:  BAMOKO