In Kleine Dorpen

Geschreven door Michael op . Gepost in Ritverslagen

19 April 2015 - West Vlaanderen "in kleine dorpen"

 

Eindelijk was het zover; de 1e rit van het seizoen 2015!

Na een lange winterslaap konden we onze Cadillacs weer eens warm laten lopen. Voor sommigen van ons een lange rit om naar Merkem af te zakken, maar de honger deed ons graag naar taverne 'Langewade' rijden; ooit een dorpscafé, nu reeds 15 jaar een volwaardig restaurant onder leiding van Franky en Nancy Vandamme-Vanhove. Onze ritorganisator Michel De Keyzer, verwelkomde iedereen op een uiterst originele manier als pastoor die speciaal de vrouwtjes een voorhoofdskruisje gaf en de wens tot vruchtbaarheid voor hen uitsprak.

IMG 0395-001

De eerste paar dames zeiden niets maar daarna bedankte de rest toch vriendelijk voor diene vruchtbaarheid. Enkelen nuttigden een ontbijtje en iedereen ontving een rallybord, roadbook en eetbonnen. Michel had ook per wagen een zakje bij met interessante folders over heel de omgeving. We zagen Ludo een beetje verloren lopen, nu hij zijn taak als voorzitter heeft doorgegeven aan Marc, en uit … ja toch een klein beetje medelijden, vroegen we hem vriendelijk, of hij onze dagfotograaf zou willen zijn. Hij stemde met plezier in en kwijtte zich getrouw aan zijn taak! Waarvoor onze welgemeende dank. 

18  Cadillacs vertrokken dan rond 10.30u om via Merkemse wegen de Westhoek te gaan ontdekken. We passeerden weer mooie landwegen, leuke boerderijen en huizen en reden door dorpen als Noordschoten, Walleboom, Oudekapelle, en in Alveringem was er een bezoek gepland in het Mout- en Brouwhuis ‘De Snoek’. Een deel van de leden bezocht het museum, onder begeleiding van een gids,  om de interessante geschiedenis te vernemen over de verschillende soorten bieren, die hier in de loop der jaren in de streek gebrouwd werden. Een ander deel van de leden gingen even iets drinken of een sigaretje roken in het aanleunende café.

Na ongeveer een uurtje kon het tweede deel beginnen van onze rit, langs de wegen van Izenberge, met als bestemming voormalig nonnenklooster en pastorie, maar heden ten dage een restaurant ‘de Scheurvliet’, te Beauvoorde. We moesten even voor iedere Cadillac een plaatsje zoeken in de buurt en konden ons dan in het feestzaaltje installeren voor het middagmaal. Met een goed gevuld bord vlees- of visassortiment, kon er gezellig bijgepraat  worden. En omdat het natuurlijk zo gezellig was (tja, de leden hadden elkaar heel de winter niet gezien), was het moeilijk om op tijd weer te vertrekken. Maar we moesten verder, anders liep Michel zijn schema in het honderd. Dus op naar de Abdij Ter Duinen!

 

Erna2

 

De 2 vrouwelijke gidsen moesten hun uitleg iets verkorten maar deden dat beiden met flair. Het was een interessante rondleiding in 2 delen; we begonnen buiten, bij de ruïnes van de abdij (waar we uitleg kregen over de vroegere functies van de vertrekken) om daarna in het museum  nog allerlei geschiedenis op te doen over het leven in en rond de Abdij in die Middeleeuwse tijd. Het laatste deel van de rit leidde ons naar het (hopelijk niet: laatste) avondmaal in het Spaanskwartier te Izenberge, via Veurne, Buiskamp, en weer terug. Marc en Wim bedankten op het terras buiten de organisator van deze dag, Michel De Keyzer, nogmaals hartelijk onder luid applaus van de leden. Nog een groepsfoto voor onze dagfotograaf Ludo en Wim had een grappige paternoster van de inkomtickets van de Abdij Ter Duinen, rond de nek van ‘meneer pastoor’ gehangen. Een originele vondst! 

In een apart zaaltje, aan 2 lange tafels,  genoten we daarna allen van heerlijke tomatensoep, varkensgebraad met een slaatje en frietjes en een dessertje: naar keuze een enorm grote chocomouse of een even grote ijskraam als afsluiter. En ja, dan komt stilaan het afscheid. Het liep ondertussen tegen 21u en sommige  mensen hadden nog een lange tocht voor de boeg. Na veel geknuffel, handen geschud en schouderklopjes, keerden we weer voldaan huiswaarts.

Het was een mooie dag (hetzij ietwat fris vanwege de koude wind) maar ook zeker een gezellige dag. Het nieuwe bestuur en de deelnemende leden danken Michel De Keyzer nogmaals hartelijk voor zijn themarit en zijn aangename rol als priester uit Kleine Dorpen!

Geschreven door Piroska

IMG 0576

 

 

 

 

Klik hier voor de foto's

 

 

 

 

 

 
Lid worden

vzw Cadillac LaSalle Club Belgium
Rodenbachlaan 38
3590 Diepenbeek
Tel: +32 (0) 497 77 72 69

Onze sponsors

logo transport Verschure   

    Aditec              

 

Sponsoring lidkaarten:  BAMOKO