Fiesta Europa

Geschreven door Michael op . Gepost in Ritverslagen

Zaterdagmorgen  02 mei, 7u15 we vertrekken voor onze tweede clubuitstap van het jaar naar het voor ons verre Limburg. De Cadillac blijft thuis om het benzinebudget wat in evenwicht te houden. Toch voelt het wat ongemakkelijk wanneer we op de Markt in Maaseik toekomen en er al een glimmende slee staat. Mooi – het wordt een Fiesta Europa met Amerikaanse juweeltjes naast al die kraampjes.

Dre

Vermits we vrij vroeg ter plaatse waren maakten we al kennis met de mevrouw van het dichtstbijzijnde koffiekraampje en bij een koffietje borrelden de eerste Cadillacstory’s al op. Druppelsgewijs kwam de vrijgehouden plaats vol te staan met de Amerikaanse glimmende glories. Door het stralende weer, bleven alle deelnemers wat rondkuieren rond de nog met overwegend gesloten kraampjes op de markt en in de buurt van onze wagens. Toen ons gezelschap voltallig was vertrokken we in colonne met André en gelegenheids-co-piloot Piroska naast zich, op kop.

Eens uit de stad en een kleine wegvergissing bleef de stoet aan “shiny cars” mooi samen. Vaak was het een mooi zicht. Vermits we als allerlaatste dikwijls het hele deelnemersveld konden zien over de velden heen op de landelijke wegen. De met zon overgoten akkers en landerijen waren zo mooi dat we met de hele groep zelfs even vergeten waren om een afslag te nemen. Allemaal terugkeren en het juiste weggetje in. Zo konden we allemaal nog eens elkaars  Cadillac bewonderen. 
Naar verluid zou de verstaanbaarheid in de cockpit van de” leading car” soms verward geweest zijn, want als de co piloot zegt:” aan het ronde punt rechtdoor” Dan rijdt de piloot linksaf, toch?!
Volgende rond punt, helemaal rond, effe zwaaien naar elkaar, auto’s nog even bekijken en terug op de geplande route.  Na iets meer dan een uurtje komen we aan bij onze middagstop Restaurant-Café ’t Kerkpleintje, Reppelerweg 181 te 3590 Bocholt.

Een knalrode Ford, die er bij de start van de rit niet kon bij zijn, stond ons al op te wachten. Ook twee sportieve dames waren met hun bolide (hun koersfiets) tot het punt van de middagafspraak gekomen en sloten aan bij ons gezelschap. Speciaal voor onze club opende ze in ’t Kerkpleintje hun zaak om ons te verwennen met een lekkere aspergesoep gevolgd door naar keuze vispastei of kippenfilet met eveneens naar keuze frietjes of kroketjes. Het chocomousje als dessert was dan ook een lekkere afsluiter van het middageten. André liet zich ontvallen dat hij zich waarschijnlijk zou misrijden ’s namiddags. Was dit een plan met voorbedachten rade – of was het onzekerheid en zenuwachtigheid omwille van de snelle voorbereiding en tekort aan voorbereidingstijd?


In elk geval vertrokken we mooi in stoet langs mooie wegen, vlakke akkers en velden richting Maaseik. Of we een verkeerde afslag hadden genomen weet ik niet, in ieder geval kwamen we op een onverharde weg en wat eerder ook op een hobbelweg Parijs-Roubaix- waardig met mooie vergezichten.
Bleken we iets later het juiste spoor écht bijster. Na verwoede reddingspogingen via radiocontact om opnieuw het juiste traject te vinden werd dan maar besloten om richting Maaseik en Fiesta Europa te rijden. Bij aankomst op de markt bleken al enkelen aanwezig te zijn en na enkele minuten kwamen in mini-groepjes alle deelnemers ter plaatse. De ‘mystery-rit’ kende een mooi einde.

IMG 0367-small 1

Iedereen had genoten van de mooie landelijke Limburgse wegen. Ieder op zijn/haar manier, de ene wagen al wat langer dan de andere én… vermits het kennelijk lang geleden was dat André genoten had van zijn Cadillac – hij nog het langst van al. We vergeven het hem, meer nog, we danken hem voor de inspanningen voor het organiseren van deze rit. Ook Piroska bedanken wij voor haar bereidheid om André te begeleiden als gelegenheidspassagier. De rit was ten einde, maar het Fiesta Europa nog niet…
Na aankomst op de markt nodigde de organisator van Fiesta Europa ons uit op een drankje en een hapje. Bij een Oostenrijkse drankenstand mochten we genieten van Oostenrijkse schnaps, een wit wijntje, sangria of een cola of iets anders naar keuze. 
Andere standhouders etaleerden Nederlandse, Italiaanse, Spaanse, Indische, Portugese, Finse en ook Belgische specialiteiten. Wellicht vergeet ik er nog een paar. Dit alles werd dan nog opgefleurd door een saxofoonsolist die door zijn virtuose voorstelling onze aandacht even weghield van onze auto’s.

IMG 0069-small 1

Wat later op de avond sijpelden de Cadillacs geleidelijk aan van de Maaseikse markt af richting huis en thuis. Wij,, in elk geval met een tevreden gevoel, ook al was dit zonder Cadillac. Wij hopen dat anderen evenveel genoten hebben van deze dag. 
Wellicht is André nog ergens onderweg aan het genieten… van het rijden met zijn Cadillac met de gedachte: “ het is het rijden dat telt, niet het doel”.

Dankuwel André – FIESTA EUROPA !
Uw verslaggever Wim.

Klik hier voor de foto's

 
Lid worden

vzw Cadillac LaSalle Club Belgium
Rodenbachlaan 38
3590 Diepenbeek
Tel: +32 (0) 497 77 72 69

Onze sponsors

logo transport Verschure   

    Aditec              

 

Sponsoring lidkaarten:  BAMOKO