Ronde van Eindhoven

Geschreven door Michael op . Gepost in Ritverslagen


Ronde van Eindhoven
zondag 19 juli 2015

Het begon als een typisch Vlaams nat verhaaltje; tussen de druppels door reden we naar onze lieve buren in Nederland, meer bepaald naar Eindhoven waar het weer eigenlijk een spiegelbeeldje was van het onze of in andere woorden geen zon onder de zeespiegel. Samen kwamen we bijeen op de parking van het mooie DAF-museum waar, zoals naar gewoonte, kusjes handjes en glimlachjes elkaar afwisselden. Na het verdelen van de nummerplaten en het zeer verzorgde roadbook, hebben we bijna allemaal een versnapering genomen in de DAFetaria, waar een echte krentenbol uiteraard op de kaart stond.

 IMG 0111

Het te gekke autootje met de naam DAF was te bewonderen in alle geuren en kleuren; de two-tones(1958) waar er twee puntgave exemplaren van stonden, waren adembenemend mooi. Je kreeg het hele gamma te zien van dat “DAF rijdt alleen de berg af”  mobieltje. De vrachtwagens doorheen de jaren waren ook te zien en zelfs de kanjer die de woestijn heeft getrotseerd stond er met als extra kleine pareltjes een typisch politievannetje, een pick up truckje en bovenal prototypes met sportmodellen die nooit uitgevoerd zijn en buggy’s als cadeaus voor Koninklijke paren, met dat bekende polyester body en als leuke surprise rieten kuipstoelen. Je kan over dit Nederlandse wegpiraatje nog uren doorgaan maar laat ons met deze woorden besluiten dat dit wondertje op vier wielen vele mensen ontzettend mooie tijden en kilometers heeft geschonken en er in het hart van elke classic lover een plaatsje is voor het DAFje.

IMG 0339

We zijn dan aan de rit begonnen met Bernadette en Wim in Cadillac nr 1. Het was een mooie rit doorheen straten, laantjes, dorpen en  erg mooie groene streken met naambordjes als Sint -Oedenrode, Boskant, Liempde . . .van bossen naar velden, van straten naar banen. Zo wat op de klassieke helft van de rit zijn we gestopt bij een prachtige locatie met de naam  Highway 51. Een geweldig lekkere koffiestop in de sfeer van the FONZ. Niets ontbrak in dit roadcafé,  alle items waren er aanwezig. Lekker eventjes wegdromen. Buikjes vol met snacks ijs en . . .hopla daar gingen we voor het tweede deel van de fijn in elkaar gestoken rit. Als eindstop, na een extra aangename dosis natuur waardoor we waren gereden, gingen we barbequen, na uiteraard  een welgemeend bedank-woordje aan Bernadette en Wim Bosman,  voor de zeer puntgave rit die ze ons hadden bezorgd. We zijn er dan met zijn allen voor gaan zitten op het terras van de Mispelhoef te Eindhoven en zijn dan, zoals we onszelf kennen, Bourgondisch gaan genieten en kregen als bonus een hemels cadeautje, namelijk de zon die een hele tijd bij ons is gebleven. Mooie dingen gezien, aangenaam doorheen Eindhoven gereden, lekker gegeten en weer fijn kunnen praten met elkaar. Het was een geslaagde rit met nogmaals veel dank aan Bernadette en Wim. Ook aan allen die er weer bij waren, dank je wel , fijn dat we op jullie konden rekenen, tot binnenkort! Met groetjes van het CLCB-bestuur.

Uw verslaggever
Patrick Janssens

Klik hier voor de foto's

IMG 0460

 
Lid worden

vzw Cadillac LaSalle Club Belgium
Rodenbachlaan 38
3590 Diepenbeek
Tel: +32 (0) 497 77 72 69

Onze sponsors

logo transport Verschure   

    Aditec              

 

Sponsoring lidkaarten:  BAMOKO