Kermisrit

Geschreven door Michael op . Gepost in Ritverslagen

Zondag 2 augustus 2015 - Rit nr 6 - Cadillac LaSalle Club Belgium vzw - seizoen 2015

„ KERMISRIT „ ingericht door Marie-Louise en Daniëlle,

 

Zondagmorgen 2 augustus en het is vandaag stralend zomerweer. Ditmaal worden we verwacht in de Kempen waar we vanaf 10u00 met onze glimmende Cadillac’s aankomen op de ruime parking van „Brasserie De Koekoek” op de grens van Turnhout en Merksplas. We zijn hier op uitnodiging van Marie-Louise en dochter Daniëlle, onze twee sympathieke sportieve lady’s die hier in deze streek veelal met de fiets op pad gaan. Vandaag willen ze ons eens laten zien waar zij zoal fietsen langs akkers, velden en kleine dorpjes in de Kempen. Maar de fiets hebben ze nu omgewisseld voor een blauwe VW-kever, waarmee ze de ganse groep Cadillac’s langs de landelijke route zullen voorrijden. De inrichters hadden zelfs voor iedere ingeschreven Cadillac, als verrassing een bakje lekkere aardbeien uit Hoogstraten meegebracht. Onweerstaanbaar.

IMG 0180

Nadat iedereen zijn rallybord, roadbook en bakje aardbeien ontvangen had, namen de twee vrouwen stipt om 11u30, de 28 Cadillac’s op sleeptouw, voor een leuke en vlotte rit door het mooie Kempense landschap. We reden samen in de omgeving van Merksplas, Beerse, Malle, Rijkevorsel, Sint-Lenaarts, Brecht en Loenhout. Na een kleine 30 km kwamen we om 13u00 aan op een mooie boerderij met de veelbelovende naam „Het Boerenijsje” in Loenhout. En of het de moeite was om daar te stoppen! Vraag het maar aan de deelnemers. Iedereen genoot daar op het terras van een lekkere ijscoupe in allerlei vormen en smaken. Variatie genoeg in samenstelling, kleur en smaak. Kinderijsjes en ijscreaties in formaten van groot tot supergroot, op een vlotte en snelle manier geserveerd. Van de dagverse koemelk (AA-kwaliteit) wordt hier op de boerderij, sinds 1993 op ambachtelijke wijze, melkijs gedraaid. Doordat de melk van de boerderij op zichzelf voldoende vet bevat, wordt er geen room toegevoegd. Het ijs van het Boerenijsje is dus melkijs en geen roomijs. Men kan hier kiezen uit een tiental smaken en dit is dan te verkrijgen in tientallen verschillende soorten ijscoupes. Een echte aanrader hier in de Noorderkempen. Zeker vandaag bij dit warme zomerweer, de moeite om van een ijsje, pannenkoek of wafel te genieten.

IMG 0645

Om 14u15 zette de stoet zich opnieuw in beweging door het Kempense landschap in de richting of omgeving van den Heibaard, Minderhout, Hoogstraten, Wortel, Achtel en zo verder naar onze eindbestemming - „De Spiegeltent” in Rijkevorsel. Op de parking konden we onze Cadillac’s stationeren. Iedereen was heel tevreden over het vlotte verloop van de rit onder een stralende zon. Vijftig kilometer lang samen genieten met de vrienden van de Cadillacclub is immers een fantastische ervaring. Je moet dit meemaken.

Marie-Louise en Daniëlle werden in naam van alle deelnemers, door het CLCB- bestuur bedankt voor hun fantastische organisatie van hun „Kermisrit”. Dan was het tijd om de dag af te sluiten in de Spiegeltent. Wie heeft ooit een spiegeltent bezocht? Voor mij alvast een ontdekking. Spiegeltenten waren vanaf de jaren 1920 een hoogtepunt van lokale kermissen. Deze rondreizende grote kiosktenten waren binnenin voorzien van een centrale dansvloer en aan de wanden werden rondom spiegels en panelen van geslepen glas aangebracht. Een draaiorgel of een dansorkest speelde dan de muziek waarop volop gedanst werd. Aan het succes van deze danssalons kwam echter door de crisisjaren vanaf de jaren 30 een einde. Hier in Rijkevorsel wordt de Spiegeltent druk bezocht. Binnenin is het een warme maar feeërieke omgeving die de sfeer van vroeger tot leven brengt. Het orkest speelde haar beste dansmuziek en de zanger brengt er alvast goed de gepaste sfeer in. Sommige deelnemers kunnen er zelfs niet aan weerstaan om enkele danspasjes op de dansvloer te zetten. Wie er honger van gekregen heeft, kan nog buiten aan de tent terecht bij de „friet wagen” die daar had post gevat. Even later reden de de eerste deelnemers stilaan tevreden huiswaarts. De laatste zes deelnemers waren rond 18u30 „uitgedanst” en vertrokken westwaarts richting naar hun thuisbasis.

IMG 0702

Marie-Louise en Daniëlle, het was een gezellige dag en een goed georganiseerde rit. Jullie hadden zelfs het goede weer voorzien. Door de sfeer van de Spiegeltent is het zelfs een echte Kermisrit geworden. De afwezigen hebben zeker iets gemist. Proficiat, heel goed gedaan. Bedankt voor alles en zeker voor de lekker aardbeien.

Uw verslaggever - Marc Manesse


Klik op de aardbeien voor de foto's

aard1

 

 
Lid worden

vzw Cadillac LaSalle Club Belgium
Rodenbachlaan 38
3590 Diepenbeek
Tel: +32 (0) 497 77 72 69

Onze sponsors

logo transport Verschure   

    Aditec              

 

Sponsoring lidkaarten:  BAMOKO