Antwerp Night Cruise

Geschreven door Michael op . Gepost in Ritverslagen

5th Antwerp Night Cruise

15 augustus 2015

Nattigheid alom, heel die Moederkesdag. Maar dat kon de pret niet bederven dus vertrokken we op tijd met onze Cadillac, richting Antwerpen, met als startpunt Antwerpen Expo aan de Vogelzanglaan.. We waren de tweede wagen (tja we rijden graag op tijd af want je weet maar nooit) en zijn dan onder onze (moeders) paraplu naar het Crown Plaza hotel gewandeld, om een lekkere café latte te drinken; een ideaal opwarmertje bij het frisse weer. Daar ontmoetten we al een paar leden van onze Cadillac LaSalle Club alsook mensen van het AMCC. Iedereen had er zin in want de vorige keer waren de reacties zo positief dat we deze rit echt niet wilden missen!

AMCC kader

Knuffels,  kusjes en verhalen werden uitgewisseld tijdens het wachten bij de wagens en daar ontvingen we van Herman De Ploey onze roadbooks (rijkelijk voorzien van begeleidende foto’s met uitleg) en een mooie, ingekaderde tekening van Patrick Van Der Stricht als aandenken,  totdat om 20u stipt het startsein gegeven werd en iedereen  zijn wagen of motor (ongeveer 19 politiemensen telde ik) in- en opstapten. De rit kon beginnen! Via het Justitiepaleis reden we langs de Vlaamse Kaai richting het Museum van Schone Kunsten. Het was leuk om te kijken, welke gebouwen en straten we kenden. We passeerden de Kloosterstraat, de Nationalestraat en tenslotte de Groenplaats, via de Boerentoren (KBC Bank) langs de Bourla Schouwburg door de Schuttershofstraat naar het Centraal Station, waar we een U-turn maakte en verder reden naar de Rijnkaai en het MAS-gebouw konden bewonderen (mooi staaltje van architectuur) om dan via het Nieuwe Havenhuis te komen en het Antwerpse havengebied te ‘ontdekken’ (een plek waar wij niet zo bekend zijn). De Noordkasteelbruggen gingen we over en de max was toch echt wel het stuk, waar we de Waaslandtunnel door reden. Een enthousiast getoeter alom in de tunnel van die lange stoet met prachtige wagens! En de politiemensen gaven eens goed gas met hun motoren, want de linker rijstrook werd toch vrijgehouden door hun collega’s.

IMG 0066-001

Het was aangenaam om de politie gewoon te volgen: door rode lichten; en trams en bussen werden staande gehouden, mensen mochten niet oversteken, en ondanks het slechte weer hebben we toch redelijk wat volk vol bewondering gezien langs de weg. We werden vaak gefilmd met gsm’s en tablets. Wuiven, getoeter en peace-tekens wisselden elkaar af. We namen onderweg een korte pauze van 10 minuten om de beentjes eens te strekken en vervolgden onze rit langs de havenstreek. Na ongeveer een 30 km gereden te hebben (ondertussen was het al donker geworden), bereikten we het eindpunt aan de Yachtclub VVW, waar we in een loungetent een feest -drink en wat hapjes kregen. Herman had een leuke attentie voorzien voor de mensen die het verste hadden gereden en dat waren meneer en mevrouw Ferwerda uit Dronten (NL), en die kregen een doos Antwerpse handjes.

IMG 0091

Rosa De Ploey reikte volgende 2 prijzen uit; “The Car of the Day Award”en dat aan Michel van Esbeek (AMCC lid) met zijn 1956 Chevrolet Nomad (hij kreeg een mooi boek over Antwerpen) en “The Ladies Choice vanwege AMCC, dat werd de 1955 De Soto- convertible van Alain Chantrenne (hij kreeg ook een doos Antwerpse handjes). Mij werd gevraagd om de mooiste Cadillac te kiezen (wat natuurlijk zeer moeilijk is omdat er zovéél mooie Cadillacs meerijden). Ik koos de wagen van Sprenkels Bart en zijn vrouw ….Zij hadden toch echt wel dikke pech, want ze vielen stil op het eindpunt (al goed dat het dààr pas was) en een aantal politiemannen hielpen de wagen aan kant te duwen. Hopelijk boden die Antwerpse handjes een zoete troost. Herman bedankte zeer uitgebreid het politiekorps van dienst en zij kregen ook een ingekaderde tekening van Patrick Van Der Stricht, terwijl ze lekkere versgebakken bitterballen verorberden.

Tenslotte bedankten Marc (onze voorzitter) en ik, Herman met een gepersonaliseerde clubfles ( rode wijn; een nieuw initiatief  van het huidige bestuur), voor het organiseren van deze fantastische rit, en als extraatje hadden we voor hem, maar ook voor zijn vrouw natuurlijk, een fles lekkere porto meegebracht. Weer een gezellig én beslist prachtige rit die we nooit meer zullen vergeten! 

IMG 0142

Herman en  Rosa De Ploey, we waarderen jullie inzet en tijd enorm, dus namens alle leden en het bestuur; een welgemeende en dikke DANK U WEL.

Uw verslaggever:

Piroska Tasnády

Klik hier voor de foto's

 
Lid worden

vzw Cadillac LaSalle Club Belgium
Rodenbachlaan 38
3590 Diepenbeek
Tel: +32 (0) 497 77 72 69

Onze sponsors

logo transport Verschure   

    Aditec              

 

Sponsoring lidkaarten:  BAMOKO