Cadillac G.E. - Zwitserland

Geschreven door Michael op . Gepost in Ritverslagen

Verslag Cadillac Grand European - Zwitserland

26 - 30 augustus 2015

25 augustus 2015: vandaag is het een speciale dag, we zijn dan ook al vroeg uit de veren.. Om 05H00 vertrekken we richting Berlare, naar Willy en Monique De Backer, waarmee we samen naar de G.E. in Zwitserland zullen rijden. 

Om 06H30 starten we de Eldorado Biarritz van Willy, ons vroeger “Beske” en rijden naar Obernai in Frankrijk, hotel Le Parc, waar we ons Diana haar verjaardag gaan vieren en zullen overnachten. Ik kan dit hotel iedereen aanraden, prachtige locatie, binnen en buitenzwembad, mooie tuin, fantastische keuken en zéér vriendelijke mensen. Wat kan het toch mooi zijn om samen met vrienden, onder een stralende zon, zulke uitstappen te maken. Na een ongelooflijk lekker diner, met carpaccio van Wagyu beef, foie gras, côte de beuf, waaier van desserts, trekken we ons nog even terug in de gezellige (sigaren)bar en verwennen onszelf met een lekkere Havana sigaar en een rum uit Peru, zoooo speciaal, zooo lekker ! Happy birthday mijn lieve schat, I love you !!!

Woensdag na een zéér uitgebreid ontbijt is het dan tijd om verder te rijden naar Pfäffikon, Zwitserland, waar de Cadillac Grand European zal plaatsvinden. De zon is steeds meer van de partij en zal ons gedurende het ganse event niet meer in de steek laten. Temperaturen tussen 27 en 32° zijn een constant gegeven tijdens deze dagen. In de vroege namiddag arriveren we op de afgesloten en bewaakte parking van hotel Seedamm Plaza, alwaar we verwelkomt worden door het bestuur van de Cadillac club Schwitzerland. De parking loopt ondertussen al aardig vol….

image1-16

 

We checken in, nemen een welkomspakket in ontvangst en begeven ons even naar de kamers (met airco enz….) met onze bagage. Dit ziet er goed uit, een minibar, een geweldig king-size bed, hier zullen we zeker kunnen slapen als een roosje. Bedankt alvast Cadillac club Schwitzerland voor de verschillende leuke attenties en cadeautjes die we in dit pakket mochten aantreffen. Tijdens het avondeten maken we kennis met verschillende mensen en praten we bij over de auto’s en het aanrijden naar Pfäffikon met enkele clubleden, die ondertussen ook aangekomen zijn, Erik en Erna Debusschere, Floris en Marja Van Os, Edwin en Irene Otten, Sjaak en Ria De Graaf, Ron en Doortje Verbeek.

Donderdagmorgen na een lekker en uitgebreid ontbijtbuffet, starten we de wagens voor een rit naar Appenzell. Het middageten is voorzien in een plaatselijk restaurant en wordt opgevrolijkt door een lokaal muziekgroepje. Aansluitend een gegidste toer door het historisch stadje met zijn wondermooie gebouwen. Daarna de terugweg naar ons hotel, wat is deze rit mooi, er zijn geen superlatieven voor, zo indrukwekkend. Kronkelende baantjes, fantastische vergezichten, diepe dalen, steile hellingen….leuk om te rijden en de zon is altijd van de partij. We stoppen onderweg enkele malen voor een gezellige babbel op een terras en arriveren tegen 19H00 in het hotel. Nu het avondmaal en dan nog een afsluitende borrel in de hotelbar.

Vrijdagmorgen rijden we naar Luzern, een prachtige stad met indrukwekkende gebouwen en een onvergetelijk uitzicht over het meer. Hier gaan we straks een boottocht meemaken met diner aan boord. Onze wagens parkeren we op de parking van het Verkehrshaus. We passeren bij onze vriend Floris, die de fifties terug een nieuw leven inblaast met de juiste kledij, een simulatie van een pick-nick en wij mogen meegenieten van een glaasje champagne en lekkere worst… Wat attent toch weer van hen !!!

image2-19

Een bustocht door de stad, geeft ons een impressie van deze toeristische omgeving, met tal van bezienswaardigheden en indrukwekkende gebouwen. Moet je gezien hebben. Nog een drankje aan de oevers van het meer en het is tijd om de boottocht aan te vangen. Dit is toch wel een aparte ervaring, onder een stralende zon, tussen de bergen, glashelder water, wat bijpraten met allerlei mensen van verschillende landen. Wat heeft een mens nog meer nodig om gelukkig te zijn…

image3-22

Na deze indrukwekkende tocht, keren we terug naar het hotel. De avond valt ondertussen en geeft ons weer een heel apart zicht. Maar wat zien we daar, onze Nederlandse clubleden missen de afrit en rijden richting Zürich…. Dit kunnen we niet laten gebeuren en we rijden hen achterna om hen terug te gidsen naar het hotel. Dit kan toch enkel in een club zoals de onze en ze zijn ons dan ook dankbaar voor deze interventie. Het is ondertussen al aardig donker en we moeten over de smalle lokale wegen nog een eindje rijden, maar alles verloopt vlot en de schaapjes zijn weer bij elkaar. Nog een afsluitend drankje in de hotelbar en morgenvroeg weer paraat aan het ontbijt.

Zaterdagmorgen, de aangestelde jury begeeft zich tussen de wagens om hun oordeel te vellen. Vanavond tijdens het galadiner zal het verdict vallen, wie wint er een award ??? We rijden in de voormiddag naar Einsiedeln. Hier nuttigen we het middageten en bezoeken we het fameuze klooster van de Zwarte Madonna. Daarna terug over pittoreske wegen naar het hotel. Vanavond worden we met enkele luxe autocars naar het fameuze gala diner gebracht. We  arriveren dan ook omstreeks  19H00 bij hotel Seeburg in Luzern, een imposant gebouw moet ik zeggen.

image4-25

Eerst een aperitiefuurtje aan de overzijde, op de oevers van het meer van Luzern en dan duiken we de panoramazaal van het hotel in, om van dit overheerlijk gala diner te genieten.

image5-28

Vol spanning wordt er uitgekeken naar de begeerde awards, en het is dan ook met enige trots dat ik kan melden dat onze club het er zéér goed vanaf gebracht heeft.

Erik Debusschere won de award “Oldest car”

image6-31

Edwin Otten won de award “Best fifties car, place 3”

image7-34

Floris Van Os won zelfs 2 awards “People’s choice” en “Best of show”

image8-37

Om 01H00 terug naar het hotel, rustig maar voldaan slapen, morgenvroeg ontbijt en daarna nemen we afscheid van de organisators, de clubleden van de verschillende landen en onze eigen leden (vrienden). Ik wil langs deze weg dan ook iedereen bedanken voor de gezellige tijd die we samen mochten doorbrengen, het plezier, de attentie om het voor iedereen leuk te maken en vooral de echte vriendschap die wij weer eens aan de lijve mochten ondervinden. Wij hebben er intens van genoten en zijn terecht blij dat we erbij mochten zijn. Bedankt aan iedereen voor jullie enthousiasme en vriendschap, wij vergeten dit nooit.

image9-small-39

Wij willen zéér zeker in het speciaal Willy en Monique De Backer langs deze weg nogmaals hartelijk bedanken, daar zij het voor ons mogelijk hebben gemaakt om te kunnen deelnemen aan deze onvergetelijke week. Het was leuk om nog eens met mijn vroegere wagen te kunnen rijden, het was van de eerste tot de laatste minuut gezellig met z’n vier. We vonden het top en we zijn dan ook vrienden geworden voor het leven (als we dat al niet waren) !!!

image10-small-42 image11-small-45

Uw verslaggever:
Swa Simons

Klik hier voor meer foto's

 
Lid worden

vzw Cadillac LaSalle Club Belgium
Rodenbachlaan 38
3590 Diepenbeek
Tel: +32 (0) 497 77 72 69

Onze sponsors

logo transport Verschure   

    Aditec              

 

Sponsoring lidkaarten:  BAMOKO