Rockabilly Day

Geschreven door Michael op . Gepost in Ritverslagen

“ ROCKABILLY  DAY “

29 augustus 2015

07.15 h.  Harpklanken weerklinken op het nachtkastje in Diepenbeek, tijd om de ochtend-haan te gaan begroeten! Vandaag een rit waar ik al een tijdje naar uitkijk, en ja prachtig weer krijgen we vandaag gewoon erbij … men vertelde mij deze week “ ge krijgt wat ge verdient “et voila “ Richting Gent cruisend met onze blauwe ’76, gezwind over onze Belgische autostrades, zoals altijd vallen bewonderende en verrassende blikken ons hier te beurt tijdens onze 130 km rit naar onze startplaats ten noorden van Gent, namelijk op een mooie locatie in hoeve stijl gebouwd ‘ Brasserie BAVO ‘ Begot A Vrie Onderkomen of zoiets; in Mendonkdorp. In het ochtendzonnetje schrijven de beide inrichters Michael & Marc ons in voor wat belooft een stralende dag te worden op meer dan 1 gebied!

 

IMG 0271

 

 

In het naar buiten gaan vallen mijn ogen bijna uit hun kasssen, wat staat er daar op de te kleine parking begot …  Een allereerst zeldzaam gebouwd model “Sedanette “ uit ja geloof het maar een  oorlogsjaar 1941 ! In zeer goede staat, in een donkerblauwe kleur, ik moet een slabbetje gaan zoeken ergens  … het water loopt fijntjes uit mijn mondhoeken … adembenemend verleidelijk mooi, ik ben verliefd ! Snel foto’s maken want we gaan vertrekken …  21 wagens in gezelschap van een rode Ford ( nog steeds ) zetten koers over echt rustgevende wegen, Vlaanderen vakantieland-achtige landschappen zijn hier te vinden … ik dacht even dat ik verloren was gereden en mij in het mooie Limburg bevond. Maar neen bij het zien van 3 ezels in een wei, zag ik dat het een Gents model was, nee eerlijk dit is genieten ten volle, de zon, de koeien die ons begroeten in de wei (waar anders hé). 

 

IMG 0039

 

Verrassing 2, onze middagstop, ruime parking op een wei , geen koeien te zien gelukkig; wel een boot ? We zijn te gast mag ik wel zeggen in NL. bij  “ Theetuin De Mol “. Hier stond voor ons  de lekkere zelfgemixte tomatensoep met balletjes reeds te doempen … daarna een rijk gevuld buffet met allerhande lekkers, ik ga niet vertellen wat … je moet maar naar Patrick zijn foto’s kijken seffens en zien wat je allemaal gemist hebt ! … Nog een gaatje vullen met de fruitlasagna en amaai dat was weer zalig vertoeven en culinair genieten van Nederlandse gastvrijheid speciaal voor ons ! Nadat ik mijn lief ook vanbinnen bewonderd had ‘ den 41’  volgde het afscheid, want we moeten naar een festival hé ! Wachtebeke, nee doorrijden dat noemt hierzo hé.  Overslag, Terneuzen … het kanaal wordt  bereikt na weer wegen te hebben ontdekt die zelfs een psyschiater zou hebben aangeraden aan overspannen automobilisten. Zooooo tranquillo … hier is’t aanschuiven voor de gratis te nemen overzetboot, jammer dat het kanaal niet 50 keer breder is … nog even en we gaan onze blinkende bolides presenteren op het “ Rockabilly Day “ festival . Op de voor ons gereserveerd parking, ja weer op een wei natuurlijk ( ook zonder koeien ) maar in prima gezelschap, zoveel is zeker …

 

IMG 0310

 

Hier staan pareltjes en ‘barn finds’ nood hebbend aan 5 lagen auto lak ! Gezelligheid is hier ‘schuppen’ troef, allerlei eetstanden, retrokledij verkoop, een tattoo tent met klant; motoren in vele stijlen en een houten gebouw in de vorm van een wijnton dat gebruikt wordt voor op die stijle wanden, met oude motoren, horizontaal te racen. Een oude kermisattractie die vooral in Amerika populair geweest is. We schuimen alle verkoopstandjes af en we hebben dorst  … als een koe !  Rockabilly muziek  verrijken onze gehoor organen met heerlijke muziek recht uit het verleden, die typische muziek uit die vervlogen 40 en 50er jaren …  Kippevel momenten, wonderbaarlijke klanken uit een ver verleden … nostalgie microbe noemen ze dit, moeilijk te behandelen hé ! Nee we leven niet in het verleden maar toch, wat moet dit een interessante tijd geweest zijn … al die stijlvolle kledij, die robuste wagens met hun verleidelijke carosserielijnen … In alle geval hebben we hier de sfeer ook kunnen opsnuiven tot onze neus gevuld was ! Marc & Michael, bedankt voor weer een geweldige rit en een onvergetelijke dag ! En mijn grote liefde kwam ook nog als kers op de cake de parking opgereden … een ’49 Sedanette dressedd in black , my favorite car ! De retro kledij mag weer worden opgeborgen, maar niet onze Caddys, die hebben afspraak in het Brugse Ommeland op 13 Sept. Benieuwd wat dat weer gaat geven, u toch ook; graag tot dan ! 

 

IMG 2143

 

P.S. als je zelf eens een rit verslag wil schrijven, dat kan hé ; laat maar iets weten !

Uw secretaris André.

 

Klik hier voor de foto's

 
Lid worden

vzw Cadillac LaSalle Club Belgium
Rodenbachlaan 38
3590 Diepenbeek
Tel: +32 (0) 497 77 72 69

Onze sponsors

logo transport Verschure   

    Aditec              

 

Sponsoring lidkaarten:  BAMOKO