Brugge Ommeland

Geschreven door Michael op . Gepost in Ritverslagen

Verslag rit Brugge Ommeland

zondag 13 september 2015

 

Vandaag worden we verwacht af 9u30 in het kasteelhotel “Lodewijk van Male” Maalsesteenweg 488 in Sint-Kruis-Brugge. Onze Cadillac’s kunnen we parkeren in de tuinen aan de achterkant van het kasteel. Een prachtige tuin en een mooi hotel, waar enkele van onze deelnemers van vandaag, de nacht doorbrachten. Om 11u00 stipt zijn we vertrokken onder politiebegeleiding. Een beetje een chaotisch vertrek waardoor enkele deelnemers achterop geraakt waren door de ijverige begeleidende politieman vooraan. Uiteindelijk kon de groep zich weer verenigen en liep verder alles op Cadillac-wieltjes door Brugge tot aan het huis van de inrichters Ginette en Paul. Iedere auto kreeg daar van hen een zakje met enkele geschenkjes aangeboden.

 

foto 1

 

 

Via rustige en voorlopig nog droge landwegen bereiken wij onze middagstop: de kaas- en zuivelboerderij “Het Baliehof” te Zerkegem (Jabbeke). In de ruime ontvangstzaal stonden de tafels reeds gedekt voor onze groep. Het middagmaal bestond uit een kaasplank met assortiment van alle kazen van het Baliehof, met droge vruchten, noten en zelfgebakken broodsoorten. Daarnaast konden we nog proeven van zelfbereide vleesgeneugten zoals hespen, boerenpaté, bloedworst, geperste kop en gedroogde worst. 

 

foto 2

 

Dan gaf kaasmaakster Krista een overzicht van hoe de dieren op de boerderij  hier gekweekt worden en hoeveel liter melk ze dagelijks leveren. En dan per vleessoort mochten we raden hoeveel kg een koe kan leveren. Er werden grote ogen opengetrokken door de toehoorders. Vervolgens vertelde Krista over haar grote liefde: de kaasmakerij. Na een bedrijfsvideo kregen we een bezoek aan de kaasmakerij en was er ook gelegenheid om de hoevewinkel te bezoeken. Ondertussen was het fel beginnen regenen en na een laatste koffie met een lekkere chocomousse vertrokken we naar onze volgende stopplaats, de Sint-Andries Abdij van Zevenkerken, waar we rond 16u15 verwacht werden.

 

Pater Nicolas zorgde voor een interessante rondleiding tijdens het bezoek van de abdijkerk en het Benediktijnen klooster zelf. Het bezoek aan de kerk met zijn glasramen en kunstwerken waren zeker de moeite om van dichtbij te bekijken. Voornamelijk de mooi gerestaureerde mozaiekschildering in de absis van de kerk, vervaardigd door de Duitse kunstenaar Andreas Weiss. De enorme kerk en de pandgang rond de mooie binnentuin van het klooster stralen rust uit en zijn een ideale locatie om het jachtige leven even te ontvluchten. Het was dan ook veel te vlug tijd om onze route verder te zetten met onze verzopen Cadillac’s.

 

foto 3

 

Na een uurtje rijden kwamen we aan onze eindbestemming voor vandaag: het “Boldershof” gelegen in de Schooldreef 64 in Oostkamp. Daar stond een  heerlijk warm buffet klaar voor ons. Rond 22 uur heeft de voorzitter en de inrichters van de rit het licht daar uitgedaan. Ginette en Paul, het was een heerlijke rit, met een weertype dat we eerder herfst- dan nazomer kunnen noemen. Bedankt voor deze prachtige dag met de interessante bezoeken, waar geestelijke en innerlijke mens voldoende aandacht kregen. Bedankt voor de inzet en de leuke dag met onvergetelijke momenten.

 

foto 4

 

Uw verslaggever

Marc Manesse

Klik hier voor de foto's

 
Lid worden

vzw Cadillac LaSalle Club Belgium
Rodenbachlaan 38
3590 Diepenbeek
Tel: +32 (0) 497 77 72 69

Onze sponsors

logo transport Verschure   

    Aditec              

 

Sponsoring lidkaarten:  BAMOKO