Openingsrit 2016

Geschreven door Michael op . Gepost in Ritverslagen

Verslag openingsrit 17/04/2016

De dag begon om 7u als we vertrokken naar Conny en Kris. Zelf hebben we (nog) geen oldtimer dus rijden we regelmatig met hen mee. Ze hebben een geweldige Ford Fairlane uit 1955. Geen Cadillac, maar hij staat zijn mannetje tussen al dat moois. Om 8u vertrokken we vanuit Dessel naar het mooie Sint-Lievens-Houtem. Onderweg naar daar kregen we, zoals altijd, veel bewonderende blikken en lachende gezichten. Dit is altijd heel erg leuk, dan bloei ik helemaal open en voel ik me de koningin te rijk.

DSC34882

Om 9u45 kwamen we aan op het marktplein van Sint-Lievens-Houtem waar we samenkwamen in het gezellige café 'De gouden leeuw'. Na daar een warme choco gedronken te hebben vertrokken we omstreeks 11u voor het begin van de rit. Niels moest even wennen aan het roadbook, maar na een korte uitleg van experte Conny was hij al snel een volleerde co-piloot. We begonnen onze tocht door de mooie dorpjes in de buurt. We kwamen langs heel mooie hoeves. Echt prachtige woningen, droomwoningen. Zo iets zou ik zelf ooit ook wel willen. Maar hé, een meisje mag dromen he! De verwarming moest nog wel opstaan in de Ford, want de temperatuur wou niet helemaal mee. Soms kwam het zonnetje al eens piepen en dan was het zalig in de Ford. Grapjes maken en zingen in de oldtimer ontbreekt er zeker niet aan. Plezier alom! Af en toe een regenbui kon de sfeer absoluut niet bederven.

Omstreeks 12u30 kwamen we aan in het mooie Merelbeke bij 'Salons De Roskam'. Het was even puzzelen op de parking, maar al snel had iedereen een plaatsje gevonden en konden we lekker gaan eten. We werden meteen verwelkomt met een lekker glaasje champagne of een glaasje fruitsap. Na een korte aperitief met enkele heel lekkere hapjes konden we aan tafel gaan. Als voorgerecht kregen we een heerlijke tartaar van tonijn met een wasabimayonaise. heerlijk! Na het heerlijke voorgerecht kregen we ons hoofdgerecht. We hadden op voorhand moeten doorgeven of we vlees of vis wilde. Ikzelf had vlees en Niels had vis. Het was allebei heerlijk! Veel complimenten aan de keuken! Daarna het dessert met een tasje koffie. Dat waren enkele lekkere koekjes en neuzen (cuberdons) van Gent. Ook dit was allemaal om te smullen. 

 DSC3503

Omstreeks half 3 trokken we terug naar de auto's om de rit verder te zetten. Ook nu kwamen we langs geweldige landelijke wegen. Als je al de oldtimers voor en achter je tussen de weilanden ziet slingeren, dat is zo een geweldig zicht. Prachtig gewoon! Dan weet ik waarom wij zelf ook een Oldtimer willen! Ooit komt dit er van, maar nu nog even sparen. Na de middag kwam het zonnetje er ook regelmatig door en voelde je hem echt branden door de ramen heen, zalig! Omstreeks 17u kwam er een einde aan een heerlijke rit. We kwamen aan in 'Gasthof 't Haeseveld' in Sint Amandsberg. Na nog een lekkere wafel en een gezellige babbel in het zonnetje op het terras keerde we terug naar Dessel. We hadden er weer een geweldige dag op zitten. Als we mee gereden hebben met de oldtimer dan hebben we weer zoveel energie. Dan dromen we weer wat harder van een eigen oldtimer.

Wij vinden het heel fijn dat wij, als buitenstaanders, ook eens de kans krijgen om onze visie te laten zien. Jullie gaan ons zeker nog regelmatig zien in de club. We leren er telkens meer mensen kennen en voelen er ons ook steeds meer thuis. Bedankt daarvoor!

 DSC 0570

Op naar de volgende rit!

Vele groetjes van Tine & Niels

Klik hier voor de foto's

 
Lid worden

vzw Cadillac LaSalle Club Belgium
Rodenbachlaan 38
3590 Diepenbeek
Tel: +32 (0) 497 77 72 69

Onze sponsors

logo transport Verschure   

    Aditec              

 

Sponsoring lidkaarten:  BAMOKO