Halse Happy Days

Geschreven door Michael op . Gepost in Ritverslagen

Na het wakker worden en optrekken van de rolluiken rond 8.00 u in de morgen zagen we al onmiddellijk dat het een regenachtige dag zou worden. Toch lieten we ons niet uit ons lood slaan. We kleden ons zoals gewoonlijk in fifties outfit wanneer we op stap mogen gaan  met de Cadillacclub.

Eerst nog een bevriend koppel oppikken die voor het eerst een dagje met de club zullen meemaken. Om half elf reden we de autoweg op voor een rit van ongeveer 100km. Een afrit vroeger dan de gps aangaf reden we af om met (jawel) open dak zo een 20 km door het mooie Pajottenland te cruisen alvorens onze bestemming te bereiken. Dit hadden we dan toch al (zonder regen) gehad.

 

IMG 0027

 

 

Reeds voor de derde keer naar ons weten werden we verwelkomt bij lid Kris Borginon en familie in hun mooie gerestaureerde molen en omgeving. De verwelkoming door Kris is altijd hartelijk. Eerst nog ons dak dicht want het begon zachtjes te regenen. Allereerst de gebruikelijke knuffels en kussen voor de vrienden om ons nadien te wenden bij het bestuur van dienst om de nodige papieren op te halen. Kris had er voor gezorgd dat er (geheel gratis) lekkers uit de bakkerij klaarstond in “die mooie molen” om onszelf te bedienen. Onderaan de molen was nu een bakkerij en winkeltje met veel lekkers waar we zoals de meesten één en ander hebben aangekocht.

 

IMG 0070

 

Om half twee werd er verzocht ons klaar te maken om te vetrekken. De voorzitter gaf zoals gewoonlijk nog een korte uiteenzetting en bedankte de familie Borginon voor de gastvrijheid. Een applaus was dus zeker op zijn plaats. We reden dit keer in volgorde van leeftijd (de auto’s uiteraard) met de oudste voorop, het domein van de familie af. Ma & Pa Borginon stonden ons nog uit te wuiven en te genieten van de wagens. Het ritje van ongeveer 10 km was kort maar  wonderschoon door het heuvelachtige Pajottenland richting Halle. De Halse handelaars hadden een weekend ingericht met als thema “De Halse happy days”. Dit moet Kris geïnspireerd hebben om daar een clubdag van te maken. Vele winkels hadden in hun etalage een fifties& sixties item aangebracht om de sfeer van Fonzie en co in de verf te zetten. Daar aangekomen werden we met onze wagens onmiddellijk voorgeleid naar een ereplaats op het pittoreske marktpleintje. Een live orkest stond reeds op een podium (kiosk) muziek uit de jaren vijftig, zestig en zeventig te spelen. Jammer van de regen want we moesten algauw een terrasje met paraplu opzoeken. Geen probleem, zo konden we toch van de muziek en de Cadillacs met de nodige belangstelling genieten. Het danspasje viel letterlijk in het water en is er dus niet van gekomen. 

 

IMG 0327

 

Van de plaatselijke handelaars hadden we allemaal een tas met gratis drankbonnetjes, popcorn enz.. ontvangen als dank voor onze komst. Later in de namiddag met paraplu dan toch eventjes ons aan een wandelingetje gewaagd  in het centrum van Halle. Niet te lang want anders koopt mijn vrouwtje alle winkels leeg  (grapje), of toch niet. Filip, de stuwende kracht achter de plaatselijke organisatie eventjes opgezocht in zijn winkel van lederwaren om een babbeltje mee te slaan. Door ons toedoen werd er op zondag dan toch live muziek gebracht want dit was eigenlijk niet voorzien. Daarom wou ik hem nog eventjes persoonlijk bedanken…. spijtig van het weer vonden we allemaal, maar hij keek al uit naar volgend jaar. Rond 17.30u werd het tijd om ons terug naar het marktpleintje te begeven en van iedereen die nog aanwezig was afscheid te nemen. Kris was er als de kippen bij om ons ook nog een grote fles Kriekbier van de organisator te overhandigen. We hebben hem uiteraard nogmaals voor alles bedankt.

 

IMG 0229

 

Aja, nog dit. Op het laatste moment moet ik door een vrouwelijke Elvis fan zijn opgevallen door mijn Elvis shirt en nummerplaat. Ze vroeg of het mogelijk was om wat foto’s te nemen bij de Cadillacs. Huisfotograaf Patrick was nog aanwezig en was zoals gewoonlijk nogal enthousiast om wat shots van de ”opgewonden” vrouw te nemen. We hebben daarmee nogal wat plezier gehad, net voor we vertrokken uit Halle. Terwijl we binnendoor huiswaarts reden kreeg ik plots een ingeving dat “American Resto, Route 46 “ op onze weg lag. Daar nog ribbetjes gaan eten en nog wat nagepraat over de vorige rit “ Drive & Dance” waar wij de start hadden genomen. En alweer gratis ijs van de baas des huizes.  Daar moeten we in de toekomst zeker nog eens naartoe. Buikjes vol, tank leeg….. maar voldaan huiswaarts. 

 

Vele dankwoorden aan Kris, organisator van de dag en het Cadillac bestuur .

 

Tot een volgende,

Fabienne & Rudi

 

Klik hier voor de foto's

 
Lid worden

vzw Cadillac LaSalle Club Belgium
Rodenbachlaan 38
3590 Diepenbeek
Tel: +32 (0) 497 77 72 69

Onze sponsors

logo transport Verschure   

    Aditec              

 

Sponsoring lidkaarten:  BAMOKO