Kabouterrit

Geschreven door Michael op . Gepost in Ritverslagen

Zaterdag 09 juli 2016. DE KABOUTERRIT
georganiseerd door Piroska en Patrick

Bij het ontwaken ( in ons camperke) zagen we dat het een heel mooie dag zou worden. Dit was een dag waar we al een tijdje naar uit keken. Wim en Elsy waren reeds vroeg ter plaatse, met dit fantastisch koppel mochten wij de dag doorbrengen. Om ongeveer 10.30u werden we verwelkomd bij en in één van de feestzalen "Den Eyck" met een glaasje bubbels of fruitsap in een mooi aangelegde tuin. Mondjesmaat kwamen de leden binnen gegleden ( een Cadillac glijd he ). Er werden 25 wagens verwacht, Michel is er niet geraakt wegens een klapband. (we hopen dat alles goed is afgelopen zonder schade)

IMG 0142


Na wat gekeuveld te hebben en het bedelen van de rally platen en roadbook werden we aan tafel gevraagd voor een uitgebreid ontbijt buffet (zeg maar bijna brunch), van gebakken spek en eitjes tot 5 à 6 soorten beleg, van verschillende soorten brood tot 3 à 4 soorten pistolets en dan kwamen er nog overheerlijke koffie koeken, er was koffie en thee à volonté. Omstreeks 13.30u ( en na een welgevuld buikje) werden we gevraagd om ons naar onze ( alé de Wim en Elsy hunne he) wagens te begeven om de rit naar de abdij van Postel te kunnen starten. Zoals jullie ondertussen al wel gewend zijn is starten niet altijd voor iedereen even gemakkelijk, er was er eentje die het wat moeilijker had, na dat extra stroom en benzine is het gelukt ook deze te starten en kon de rit met een kleine vertragen op gang geschoten worden. De rit naar de abdij was zeer variërend, van trage landwegen ( waar men kon genieten van het landschap en de vergezichten) over verbindingswegen waar men dan zijn ros al eens een beetje meer los kon laten. Aangekomen op de parking van de abdij hebben we de Cadillacs mooi geparkeerd met een overschot aan ruimte.

IMG 0003

We wandelden samen naar de abdij waar we op een gezellig terras iets konden drinken en voor zij die wilden konden de winkel van de abdij een bezoekje brengen, zoals we in het begin al vermelden, de weergoden zijn ons goed gezind want het was heerlijk op het zonnige terras ( we mogen het gezelschap niet vergeten dat maakt het nog zonniger). Na een pauze van ongeveer 1.30u wandelen we terug richting parking waar de cars staan. De terugweg verloopt ook weer langs mooie land-zand en verbindings wegen, onderweg hebben we veel beziens en wordt er enthousiast gereageerd door de mensen op straat. We worden verwacht bij "Taverne Netherust" waar we verwend zullen worden met een assortiment belegde broodjes en een ijsje als afsluiter. Hier hebben Lief en Ludo ons vervoegd. ( deze mensen hebben eerst moeten werken en ook daarom konden nog enkele leden niet aanwezig zijn.) Ook hadden Piroska en Patrick een plezante, kleine verrassing bij: ze verlootten een tuinkabouter en Jefke, onze clubmascotte (en onschuldige hand) trok het nummer (26).

IMG 0009

Na nog wat bijgepraat te hebben zijn we langzaam terug richting huis gegaan. Wij danken allen voor deze fijne dag en in het bijzonder, Elsy en Wim voor het mogen meerijden en mijn zusje Piroska en Patrick voor de mooie rit en geslaagde organisatie.

Tot een volgende keer.

uw verslaggevers Ronny & Josiane

Klik hier voor de foto's

 
Lid worden

vzw Cadillac LaSalle Club Belgium
Rodenbachlaan 38
3590 Diepenbeek
Tel: +32 (0) 497 77 72 69

Onze sponsors

logo transport Verschure   

    Aditec              

 

Sponsoring lidkaarten:  BAMOKO