Old Fly/Drive In 2016

Geschreven door Michael op . Gepost in Ritverslagen

Onze zesde rit van het Cadillac seizoen 2016 bracht ons samen in de Vlessenhoeve in Meerhout. Na een ritje van 125 km (voor ons uit Mariakerke bij gent) waren we bijna op de bestemming aangekomen tot we voor een afgesloten brug niet meer door konden. Gelukkig stuurde onze GPS en de aangeduide wegomlegging ons langs de juiste route en kwamen we 10 km verder iets later dan voorzien op de verzamelplaats aan. De Vlessenhoeve werd speciaal voor ons opengehouden en we waren bijna verplicht om te proeven van hun specialiteit „ambachtelijk roomijs”. Door de leden smulden daar van enkele lekkere ijscoupes. Een supergrote hoeveelheid ijs met garnituur naar keuze en slagroom. Heerlijk en voor sommige een beetje veel om op te krijgen. Anderen konden zich te goed doen aan de lekkere wafels van het huis.

 

IMG 0067-001

 

 

Na de gebruikelijke toespraak en hulde aan de organisatoren Conny en Chris, zijn we met een twintigtal oldtimers vertrokken richting Schaffen. De rit van een twintigtal kilometer had Chris nog snel moeten aanpassen, gezien de onverwacht afgesloten brug over het kanaal. Maar via een bijvoegsel aan het roadboek liep alles vlot langs kronkelende wegen door velden en bossen. Een mooie beleving met halfweg als topstuk in de route, enkele onverharde veldwegen van „Meilrijk". Onze Cadillac-oldtimers werden hier, wel op een traag en eigen tempo, beter getest dan op de autokeuring. Zonder breuken of schade hebben alle Cadillacs deze toch wel zware test met glans doorstaan. Enkel het beetje stof was niet te vermijden. Een fantastische ervaring met achteraf een zekerheid dat uw oldtimervering nog tiptop in orde is.  Uiteindelijk zijn we, na een tiental kilometer en zonder stof aangekomen aan het vliegveld van Schaffen (Diest), waar hier dit weekend van 13 en 14 augustus 2016, de „33e International OldtimerFly/Drive-In” georganiseerd werd. Voor oldtimers was de toegang tot het evenement gratis. Jaarlijks komen er hier meer dan 10.000 bezoekers op af.

 

IMG 0155

 

Onze clubsponsor Denis Foets had gezorgd dat we alle samen konden staan op het terrein en hij had ook nog een aantal gratis vrijkaarten voor onze deelnemende clubleden, die s’avonds aan de BBQ wilden aanschuiven. Het warme zonnige weer zorgde ervoor de onze leden, samen met de honderden oldtimerliefhebbers van oude auto’s en van oude vliegtuigen volop konden genieten. De initiatievluchten met helikopter en vliegtuigen hadden ook veel bijval. De stuntvliegers zorgden regelmatig voor een mooie demonstratie van hun vliegkunsten. Spectaculair toeren en durf volop, zelfs met tweedekkers. En dan de honderden oldtimers van allerhande merken, modellen en jaartallen. Ook was er een afdeling voor oude legervoertuigen en moto’s. Sommige waren te koop, andere werden tentoongesteld op de grasvelden van het vliegplein van Schaffen. Oldtimers van diverse pluimage stonden allen broederlijk naast elkaar te schitteren onder de blakende zon. Er waren natuurlijk ook drank- en eetstandjes voorzien om onze leden te verzorgen op het terrein. De „Old Fly/Drive In - 2016” was (opnieuw) een gesmaakte club-uitstap voor de deelnemers. Geniet nog van de vele foto’s van het evenement.

 

Klik hier voor de foto's

 

uw verslaggever

Marc Manesse

 

 
Lid worden

vzw Cadillac LaSalle Club Belgium
Rodenbachlaan 38
3590 Diepenbeek
Tel: +32 (0) 497 77 72 69

Onze sponsors

logo transport Verschure   

    Aditec              

 

Sponsoring lidkaarten:  BAMOKO