Vlaamse Ardennen

Geschreven door Michael op . Gepost in Ritverslagen

Er was ééns …neen deze dag begint zeker niet als een sprookje , donkere wolken en regenbuien kondigen zich uitdagend aan . Doch de Vlaamse Ardennen hadden we nog niet bereden dus, op naar onze rendez vous plaats Oudenaarde.

Oude aarde was er aangekomen niet, wel een majestueus uitziend gemeentehuis inclusief fontein, moet er dan nog meer water zijn ?! We waren met ons Fordje de 170 overbruggende km al gereden in de “ VIP carwash “ bijna 2 uur lang ! Onze blauwe z’n ruitewisser werking is niet meer betrouwbaar dus voor alle zekerheid voor de 1 ste keer zonder Caddy .

 

Nu was Chris niet meer alleen met z’n Rood Fordje en dat verheugde hem mateloos, hij droomde al van een Fordclubje in de CL Club, hij als voorzitter en ik mocht natuurlijk de schat bewaarder zijn .Maar ik sprak de hoop uit dat het bij deze ene keer zou moeten kunnen blijven ! We werden al meteen verwelkomd door Vader & zoon Manesse die voorstelden om nu de binnenkant ook maar ééns nat te maken voor de verandering . Het werd “ Den gouden appel “ ook niet gevonden …Wel een inschrijftafel met 28 ingeschreven voertuigen . Pechvogels van de dag Swa , die een ganse nacht tot voorbij 07.00 h. ‘s morgens in de stromende regen kelders en koeien moest redden van de verdrinkingsnood ! Weet Gaia trouwens van al die geredde koeien families , bestaat daar geen medaille voor dit soort weldaden ? Zo’n drijvende koe is ook geen zicht hé Swa , da moet tot over de randen van U bord liggen zoiets..’ A point’ gebakken ! Maar Swa z’n batterij was achteraf plat net als die van Ron’s Caddy .

Pechvogel 2 , de strijd voor de PECH trofee is wel heftig dit jaar ,dat belooft voor de eindspurt ? Ach ja de rit , euh .. het klaarde op ..zou men korte broek er dan toch voor iets tussen zitten , of mijn schoon benen ? We creëren zonder blozen nog een typische Cadillac file en weg zijn we naar de Zwalmvallei … T’is hier wel mooi in de Vlaamse Ardennen , we zijn blij dat we gekomen zijn . Marc en Michael hebben weer een mooi rit voor elkaar . Als gediplomeerde rit makers hadden we ook niet anders verwacht, nu dat Marc op welverdiend brugpensioen is zullen we nog wel meer pareltjes kunnen ontdekken in West Vlaanderen . Loat mer komme M & M !

Na een 14 tal km kronkelende zwalm wegeltjes , rustgevend” back to basics” de natuur weet je wel, rustgevend als altijd. Terugdenkend aan onze tijd als de ” Bosjesmannen” overlevend van jacht en visvangst .. oei ik wijk weer af . Aangekomen bij “t. Canteclaerhoeveke” hier is onze pitstop , hoog tijd voor nen Zwalmse Triple , dorst da ge krijgt van al dat water te zien onder weg , niet te doen .De 2 de smaakte nog beter , net als onze spaghetties . On the road again … nog wat Zwalmen , nog 2 meer Tripplekes en ik had het zelfs zonder auto gekunnen , maar swoit ..Nog zo’n 45 km te gaan naar onze cultuurstop . Al van gehoord maar nog niet mogen aanschouwen Kerzelare thuisbasis van de 200 jaar oude suikerbakkerrij “ Jan van Gent “ in Oudenaarde .

Kunde nog volgen Kerzelare, uit Gent , in Oudenaarde ? Het leek wel een huisje zoals er in Bokrijk staan , de sfeer uitstralend van vele vergane zomers, betere dan die we nu kennen ! Foto’s van generaties van oude snoepers aan de muren Binnen kregen sommige althans , de groep was te groot ; uitleg over het tot stand brengen van snoep. Niet zomaar snoep maar zoals ze thuis zeggen “kebabbellen “ .Piet Huysentruit van de snoep zeer zekers , aan het fornuis kokerellend ; om van te snoepn , letterlijk dan !! Wanneer komt U 1 ste boek uit meneer ? Draaien aan het wieleke en zie daar , de babbellutten zijn geboren … in de mooie klassieke snoepwinkel is een uitgebreider assortiment lekkers te bewonderen . Ik snoepte dan maar van een plaatselijk biertje special voor hun gebrouwen op het terras .We genieten achteraf nog van heerlijke boterhammen met toebehoren omringd door het oude interieur van weleer . Tiet ‘om naar huzze te goan …

Marc & Michael het was weer super i.p.v. diesel , we hebben gas gegeven maar nog meer geremd met al die heuveltjes . Een rit om nog eens te doen maar dan met het dak naar beneden van onze Caddys . We verlaten de snoephemel, ontvangen nog een doos ECHTE Oudenaardse Bierbollen voor onderweg . Het was weer genieten , bedankt voor deze ontspannende gezwalme dag .
 
Bosjesman Dré.

Klik hier voor het fotoalbum

 
Lid worden

vzw Cadillac LaSalle Club Belgium
Rodenbachlaan 38
3590 Diepenbeek
Tel: +32 (0) 497 77 72 69

Onze sponsors

logo transport Verschure   

    Aditec              

 

Sponsoring lidkaarten:  BAMOKO