Juke Box Jive

Geschreven door Michael op . Gepost in Ritverslagen

 

 

“Com on baby do the “juke–box” jive, just like they dit in  nineteen  fifty five “…Jukebox2

De sfeer zat er bij ons meteen al helemaal in die morgen toen we om 10.30 h. goed geluimd aankwamen. U.S.A. location bij uitstek de “ HAPPY DAYS DINER “ in Ham. Als je zo American minded bent zoals ik, is een dag zoals deze om van te snoepen ! Het kunstmatig – creëren van die U.S. sfeer brengt niet alleen mooie herinneringen terug boven van mijn bezoek aan de U.S. , maar heeft toch ook voor iedereen iets speciaals.

Alsof je tijdelijk in een andere wereld , in een andere tijd zone terecht bent gekomen ; Ja dit wordt zonder meer een “ HAPPY DAY “. Ook voor de ‘ jarigen vandaag in onze club  : Mathias ,Martin V V , Diana en Marie – José werd een  happy  birthday toe gezongen door iedereen !!!

 

Onze clubleden genoten  zichtbaar van deze samenkomst met onze mooie U.S.A. cars. Ook de zon scheen , velen waren in aangepaste ‘fifties style’ gekleed. Dat vroeg natuurlijk ook voor de nodige foto’s voor later. Verrast waren we ook toen we echte Cadillac sigaren met bijpassende verpakking te zien kregen.

Het diner was ingericht zoals ik dat ooit zou willen kunnen doen ( mits een forse lotto bijdrage )Amerikaanse diner inrichting , al die foto’s , automerken ornamenten , license plates , enz… geweldig toch ! Moesten ze ooit een inventaris nodig hebben , ik heb van alles foto’s gemaakt hoor !

Time to leave 11.30.h. de laatste wagen komt na de file ook aan ;  met walkie in de hand cruise ik in het midden van zo’n 30 tal wagens over de wegen in Ham , Balen , Mol. De rit vanuit Limburg   is mooi , rustiek , relax baby ,  enjoy the view… Carine & Eric samen met broer Henri & echtgenote hebben deze super rit in elkaar gestoken. We weten dat dit alles behalve hun proefstuk is terug denkend aan het “Cadillac” weekend ! Je mag je dus weer aan iets unieks verwachten , en ja hoor … het was een goed bewaard geheimpje … en daar stond ‘ze’ dan…in echte U.S.A. outfit te pronken , uitnodigend zwaaiend om toch maar zeker te stoppen aan het eetcafé “ ’t saffloerke” in Mol . Hier wachte ons een typische Amerikaanse lunch. De tafels waren mooi versierd met vlagjes & servetten toe , en het buffet zag er heerlijk uit.

Alles mooi gepresenteerd en ingekleed; een surprise , awesome , zeer zeker ! De corn soep werd gesmaakt , de ‘Hot Dogs’ nog meer blijkbaar ; want ze waren al op toen ik aan de beurt was . Donuts a volenté op je verjaardag was voor Mathias al hemels .Alles werd gesmaakt tot de ‘real pancakes with sirop ‘ toe. Voldaan werden we weer enthousiast uitgezwaaid , hopend op een weerzien ! Ook dit was geslaagd . Lets drive to the “juke-box” darling …

We rijden weer over mooie wegen door het Antwerpse landschap richting soldaten stad ,  Leopoldsburg . 9 maanden heb ik hier mijn bottinnen gepoetst , zonder te hebben geweten dat er hier een juke-box specialisten groep aan het werken was ! Dit werd niet alleen voor mij het hoogte punt van deze dag . Omdat de groep van 78 leden wat groot was , ging de andere helft wat drinken wat verder op , met de boot van Linda en Fons vlakbij en in hun gezelschap genoten we in de haven in het club lokaal ; van een consumptie. Clubkas wat lichter ,wij wat zwaarder op weg naar de MUSIC .

Je moet toch maar zin hebben en de nodige expertise om van zo’n oude  houten box , terug een stralende goedklinkend en functionerend muziek apparaat te maken . Alle onderdelen ten toon gestald , gaf dit je een beeld van dit geduldige werk. Op de prachtig ingerichte bovenverdieping konden we met een fris glaasje ons dan ook watertandend vergapen , aan een schitterende collectie ‘juke-boxen’ uit verschillende vervlogen gouden juke-box jaren. Het blijft een droom van me ooit zo’n originele Wurlitzer te kunnen bezitten . Statig Elvis spelend in men Amerikaanse diner hoekje , tenminste weten we nu waar hem te vinden !

Familie De Coster , many thanks voor deze fijne U.S.A. day , we konden weer even wegdromen in de jaren 40 & 50 . En ik weet nu ook wat ik aan de kerstman kan vragen !   See you later aligator …

BOSCH  André

Klik hier voor de foto's.

 

 

 
Lid worden

vzw Cadillac LaSalle Club Belgium
Rodenbachlaan 38
3590 Diepenbeek
Tel: +32 (0) 497 77 72 69

Onze sponsors

logo transport Verschure   

    Aditec              

 

Sponsoring lidkaarten:  BAMOKO