Movie Drive

Geschreven door Michael op . Gepost in Ritverslagen

 “Movie Drive”Rudi3.jpg


Tevens de laatste clubrit van het seizoen. Helaas, het zit er voor dit jaar weer bijna op (nog een ledenvergadering op zondag 24 november ; mis deze vergadering vooral niet!)
Zaterdag was het eerder een grijze dag maar met verenigde krachten van de clubleden (ik ben er zeker van), hoopten we op een zonovergoten zondag en jawel; al vanaf ’s morgensvroeg was het zonnetje present en scheen vrolijk over het West-Vlaamse land!


De zenuwen van de organisatoren; Rudi en vrouwtje Fabienne (Ponseele), stilden al een beetje omdat ze gerustgesteld werden door het goede weer.
Rond 10u werden alle leden verwacht en verwelkomd door hen in De Lispanne (te Klemskerke) en wachtte iedereen een uitgebreid ontbijt. Een broodjeszak gevuld met 2 broodjes, een croissant en een boterkoek met bijhorend beleg en een potje yoghurt stonden op de tafels gereed. En als nostalgische toets: een koetjesreep (chocolade) voor elk.
De opkomst was goed: 23 wagens en 56 inschrijvingen. Een mooie groep!
De buikjes gevuld, dus klaar voor een rit langs landelijke wegen. Ludo, onze voorzitter, kwam deze rit zonder vrouwlief dus offerde Patrick (Janssens) zich op om als co-piloot te fungeren! Aiai, als dat maar goed zou gaan…


Via Jabbeke, Brugge, Aartrijke, Torhout enz. ging de rit langs mooie wegen waar schaapjes graasden, koeien loeiden en mooie huizekes te zien waren. Op een gegeven moment echter, waren een 6-tal wagens, verloren gereden. Even stoppen, even checken via de walkie-talkie (en ik kan als bijrijdster nu vertellen, dat er gelachen en gegrapt wordt via diene walkie talkie!) Het kwam weer snel goed!
We reden alles bij elkaar ongeveer 34 km totdat we aankwamen bij een authentieke cinema uit de jaren ’40; cinema De Keyser. Even goed georganiseerd alle wagens geparkeerd op een nabij gelegen parking en dan stuk te voet naar de cinema, alwaar de leden een kop koffie met stuk gebak wachtte.Want je moet toegeven; zelfs van al dat rondrijden en rondkijken, krijgt ne mens honger…
Op met z’n allen naar het balkon, kregen we als verrassing allemaal een puntzakske met popcorn! In American style, zou ik zeggen. De film die we te zien kregen had als titel “Finding Graceland”. Een verhaal over een man die beweert Elvis te zijn en al liftend op het pad komt van een jongeman die zijn geliefde verloor in een auto-ongeluk. Rudi zou Rudi niet zijn als hij zijn liefde voor de muziek van Elvis niet zou combineren met zijn liefde voor Cadillacs.

Die twee zaken waren prachtig verweven in het filmverhaal.
Achter mij hoorde ik op een gegeven moment een ‘vreemd’ geluid maar dat bleek een snurker te zijn. Waarschijnlijk hield die man niet van films. Geen enkel probleem, hopelijk heeft hij zijn roes kunnen uitslapen.
Na de film, verzamelden we allen weer aan de wagens, voor het tweede deel van de rit. Die was nog mooier dan het eerste deel, en verliep van Lichtervelde via Torhout, Aartrijke,Ettelgem, Bredene naar de startplaats van in de ochtend, Klemskerke. Een klein oponthoud door een malfunctie bij de wagen van Ludo Vermesen maar Willy en Chris (onze huiszanger) schoten te hulp en spoedig daarna reden ze terug naar de feestzaal van De Lispanne, waar we allen nog een paar minuutjes moesten wachten op de traiteur, die het avondmaal al aan het opwarmen was.MovieDrive1-033.jpg


Het eten was verzorgd en gevarieerd en vooral lekker: gebakken patatjes, boontjes, witloof, bloemkool met saus en kalkoenrollade. Met een broodje erbij en een drankje van de bar en uiteraard het goede gezelschap… Meer moet dat niet zijn in het leven! Of toch? Ja natuurlijk: een ijske als dessert. Nen Belg zonder nagerecht? I think not!
Banden werden weer aangehaald en nieuwe gesmeden. Maar een constante binnen de club is toch wel de algemene gemoedelijkheid tussen de leden.
Op een gegeven moment echter werd Rudi wat zenuwachtig. Er kwam een man die een stel boxen begon op te stellen, waar niet achter gevraagd was, en we vroegen Ludo of die er iets van wist. Nee dus. En Rudi begon te schuiven op zijne stoel van curiositeit. Maar niemand wist iets.


Na een tijd gingen de lichten uit! De muziek begon. En een stralende Steve Ryckier kwam op! Tadaa! Een verrassingsoptreden voor Rudi en Fabienne door den Steve met allemaal Elvis-songs. Amai, de kers op de taart! Al snel zat de ambiance in de zaal en werd er meegeklapt en gedanst… Kun je nog een mooiere afsluiter dan dat bedenken?
Nog even napraten en nieuwe mensen leren kennen, en dan was het weer tijd om de deuren te sluiten en na te genieten van deze met liefde ineengestoken Cadillac dag. Die pakken ze ons nooit meer af!


Bedankt Rudi en Fabienne Ponseele, de mensen van De Lispanne (en vooral het sympathieke dienstertje dat ons zo vriendelijk voorzag van drank), de mensen van cinema De Keyser, Steve Ryckier en ook het hele bestuur en … Ludo en de Patrick waren zo aan ’t babbelen (ik denk dat da dikke maten zijn geworden) dat ze weereens verkeerd reden en tussen betogende boeren terechtkwamen, dus Lief moet er gewoon volgende keer weer bij zijn! Bedankt ook Flor en Marja voor de lieve attentie die jullie bijhadden voor Rudi en Fabienne.
En om definitief af te sluiten in Rudi’s woorden: “het was een mooie dag, Ja hé ?


Piroska,

Klik hier voor de foto's te bekijken.

 
Lid worden

vzw Cadillac LaSalle Club Belgium
Rodenbachlaan 38
3590 Diepenbeek
Tel: +32 (0) 497 77 72 69

Onze sponsors

logo transport Verschure   

    Aditec              

 

Sponsoring lidkaarten:  BAMOKO