Voorbereiding club-weekend "2014"

Geschreven door Michael op . Gepost in Ritverslagen

Voorbereiding weekend 18-21 juli 2014  “Drei-Länder-Tour” weekend


Het is weer zo ver. Voor de tweede maal gaan we een weekend in de Ardennen voorbereiden, Lief  & Ludo, Swa  &  ik.


Zaterdagmiddag 7 december, Swa en ik vertrekken, geladen met een grote valies (inclusief Swa zijne “snoozy”).  Die moet zeker mee want snurken is echt geen optie, daar het weer een intens werk-weekend zal worden.
Alles in goede banen leiden zal dan ook enkel kunnen lukken als we fris en monter zijn!

Ja, ja, ik heb ook een paar bottekes te veel mee maar ben dan ook een vooruitziende vrouw nietwaar. De pakken sneeuw die we vorig jaar moesten trotseren liggen bovendien ook nog vers in mijn geheugen.

Om 13H00 arriveren we bij L & L, de Mercedes inladen en dan vol goede moed richting Luxemburg. Daar beginnen we nog snel aan het eerste stukje roadbook voor de rit van zondag, dit al om tijd te winnen.

Na een valse start, begint het te vlotten. We vinden reeds een perfecte stop voor een knabbeltje op de middag, er kan getankt worden aan Luxemburgse prijzen ( minstens 4 tankstations ), sigaretjes, parfum, shops en een proxy Delhaize die op zondag open is !!!


We starten van hieruit, maar al vlug begint het donker te worden, wat voor de nodige ongemakken zorgt in de wagen. Wij hebben achterin het interieurlicht nodig om de route op te schrijven; voor de chauffeur die in het donker door de regen zijn weg moet vinden, is dit echter een storend element.

Bovendien is een temperatuur van 6 graden en miezerige regen ons deel. De avond valt reeds maar na een paar mislukte pogingen, hebben we toch al een stukje route op papier staan. De start is gemaakt !
Onnodig te vermelden dat we die avond de stoom van de sauna niet nodig hadden, ook qua timing.

Om 19 uur waren we pas aan ons hotel. Snel de valiesjes naar de kamer brengen en beraadslagen tijdens het avondeten, hoe en wat we morgen allemaal kunnen doen.
We zullen een lange dag voor de boeg hebben, zoveel is nu al duidelijk !!!

Zondag 8 december: Vroeg uit de veren ! Op tempo het heerlijk ontbijt binnenwringen en hop...weg zijn we !
 De temperatuurmeter duid 4 graden aan en ja..., de miezerige regen is ook weer van de partij.

Terwijl we stilaan heimwee krijgen naar de sneeuwval, die vorig jaar ons deel was, banen we ons een weg naar de eerste stop.
Gaat vlotjes. We reserveren voor de ganse groep. Ik ga nog niet te veel verklappen maar deze stop is TOPPIE!!! Moeten we zeker doen ! En dan op zoek naar een middagstop, na enkele teleurstellingen,.... Gevonden !!!

Een mooie locatie met een prachtig panorama ! Je gaat ervan genieten, echt waar ! Ook maar vastleggen dus. Vergeet a.u.b. jullie fototoestel niet mee te brengen op dit weekend want je gaat mooie kiekjes kunnen maken die je je ganse leven nooit meer zal vergeten !
Vlug onze kelen smeren en verder op zoek naar een laatste tussenstop voor de zaterdag.

We rijden richting..., zeg ik lekker nog niet ! 
Bij deze stop kan je volop genieten van diverse shops met modelbouw, treintjes, auto miniaturen enz. Voor de dames: Chakra toestanden, edelstenen, juwelen tot standbeelden en sfeerlampen. Kerstartikelen en de geuren van... alles en nog wat! Ook daar een supermarkt en eveneens een etablissement waar men de dorstigen kan laven.
Al bij al is onze dag vlotjes verlopen, de route, de stops, de nodige reservaties voor drank en spijs, alles is besproken en vastgelegd. Ondertussen heeft het ook deels opgehouden met regenen. We vonden
kei mooie wegen, zouden de goden ditmaal mee gekozen hebben...zodat we zo mogelijk nog meer kunnen genieten dan vorig jaar ??

Op en neer, links en rechts, oogverblindende landschappen, rustige wegen en prachtige dieren.
We hebben hertjes, een vosje, een uil en een reuze klamper gezien. Zelfs tijdens het maken van het roadbook onderweg, hebben we onze ogen uitgekeken !
 Ach, ja.... Ook nog een reuze beer!..., maar die was wel uit hout gesneden hoor!
Rond 16H30 waren we terug aan het hotel.  Leuk toch, niettegenstaande het opgestelde roadbook nog in de Excel file moest worden gezet.
Met de voorbije dag nog vers in het geheugen, hebben Lief en ik dit “a.s.a.p.” gedaan, bij een fris glaasje cola en schweppes want uiteindelijk hebben we maar op 1 stop snel iets gegeten en gedronken !

Nadat we het roadbook in de computer hebben ingebracht wordt het tijd om ons even te verfrissen, in het zwembad, sauna, gevolgd door een douche. Snel omkleden en het is tijd om af te zakken naar het restaurant voor een heerlijk avondmaal. Je gelooft het of niet maar Swa kreeg de degustatiemenu niet gans naar binnen! Ludo heeft zich dan maar opgeofferd om zijn vriend uit de nood te helpen, ha, ha! Nog even in de bar om bij een tasje koffie + verdiend degustiefke, de planning voor morgen te bespreken, alvorens af te zakken naar de kamers en te verdwijnen naar dromenland.

Maandag 9 december: Weer vroeg uit de veren, snel ontbijten want het is D-day. Vandaag moeten we de laatste route afronden voor ons weekend en we weten uit ervaring dat niet alles altijd vlotjes verloopt ! Ludo krijgt bijna een hartaanval bij het aanzicht van zijn vuile wagen ( waar hij absoluut niet tegen kan ) !
Toch met volle moed naar de eerst geplande stop dus.

Maar... het is een verkeerde stop! Wel mooi.
De gps heeft vandaag zijn kronkels of zijn de opgezochte websites niet up to date? Toch stel ik voor om de reeds opgeschreven route niet te schrappen. Deze kan altijd nog dienen als ‘ plan B ‘.

Nieuwe gegevens in de gps leiden ons naar..., tja..., als jullie het weten, wij ook! We staan ondertussen wel aan een ander soort museum waar Lief en ik even info sprokkelen.
Weer verder naar een volgend adres, waar we na enig zoekwerk uitkomen op iets dat meer weg heeft van een spookmuseum! Wat is me dat zeg! Ludo zit ondertussen zo vol frustraties dat hij zijn waterslang(etje) tevoorschijn tovert en hiermee de gevel gaat verkennen. Ik veronderstel om zijn ongenoegen te tonen in verband met ons niet vlottend parcours denk ik.
Dan maar terug naar een eerder herkenningspunt. Nu komt het uurtje gemuzzel en gebekvecht in de auto, tussen Waldorf & Stadler, waar Lief en ik intens van konden genieten, af en toe een blik naar elkaar werpend, met een glimlach op onze mond en de gedachten van ‘ ze kunnen het toch niet laten hé ‘.

We hebben er weer eens goed om kunnen lachen, want ze kunnen het niet laten vooraan in de wagen, om elkaar wat te pesten. Maar ...we geven het zo maar niet op! Volgende poging dan maar.
We stoppen ergens in een dorpje, het is er mooi, maar dit lost ook onze verwachtingen niet volledig in. Weer info via een website die langs geen kanten klopt!  Ahaaah!!! Het  “plan B”  komt terug ter sprake !!!  Na veel peinzen en bekketrekken komen we tot de conclusie dat dit toch wel top was, de route was ook al deels beschreven, dus ... het was beklonken. Even teruggereden tot het herkenningspunt en hup, we waren weer vertrokken.

Van hieruit rijden we naar Luxemburg, snel wat eten en weer weg om een derde stop voor zondag te zoeken.
Op het wilde weg komen we aan iets aantrekkelijks. We besluiten om gewoon eens efkes te gaan kijken, de wagen gekeerd en lap, een fantastische stop, met een mooie grote vijver, eendjes, ganzen, buiten terras maar ook binnen mooi en gezellig, midden tussen groen en rust! Snel vastleggen dan maar.
Hehe... nog een stukske tot aan het hotel uitstippelen en we zijn rond. Dat vlot gelukkig goed en hup, klaar is kees ! We geloven het zelf niet! De ‘ hi five’ kes en vuistjes ‘ gaan rond om ons zelf een “boost”(je) te gunnen voor onze prestatie !


We komen terug in Bütgenbach, het is nu 16H30.

Nog een laatste keer iets drinken en dan terug huiswaarts. Ludo draagt het stuur over aan Swa, hij heeft zijn kilometers gedaan, van ’s morgensvroeg tot de late namiddag achter het stuur is toch niet niks, en dit bijna constant over kleine wegen in een voor ons toch onbekend gebied. Lief en ik wachten even tot we de autostrade nemen, dan weer de computer ter hand om alzo het roadbook verder af te werken. Om 19H00 arriveren we in Retie, moe, met een vuile auto, maar met de wetenschap dat we toch weer een prachtig week-end op poten hebben gezet.
Tot deze zomer, mis dit prachtige week-end niet, !!!


Je hebt maar één keer de kans om dit mee te maken, Diana, Lief, Swa & Ludo hebben er alleszins alles aan gedaan om er iets onvergetelijks van te maken !!!


Verslag opgesteld door uw P.R. en Club Designer Diana D’havé voor de... clcb logo

 

Klik hier voor de foto's.

 
Lid worden

vzw Cadillac LaSalle Club Belgium
Rodenbachlaan 38
3590 Diepenbeek
Tel: +32 (0) 497 77 72 69

Onze sponsors

logo transport Verschure   

    Aditec              

 

Sponsoring lidkaarten:  BAMOKO